Mdob Ünlü İsimlerin Eserlerini Seslendirecek

Mdob Ünlü İsimlerin Eserlerini Seslendirecek
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak ve Franz Schubert’in eserlerini seslendirecek.Mersin Devlet Opera ve Balesi, Ludwig van Beethoven’in ’Egmont Uvertür’, Schubert’in ’Piyanolu Orkestra İçin Fantezi’...

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak ve Franz Schubert’in eserlerini seslendirecek.
Mersin Devlet Opera ve Balesi, Ludwig van Beethoven’in ’Egmont Uvertür’, Schubert’in ’Piyanolu Orkestra İçin Fantezi’ ve Antonin Dvorak’ın ’8. Senfoni’ eserlerini şef Burak Tüzün yönetiminde sanatseverlerle buluşturacak.
Şef Burak Tüzün yönetiminde 30 Ocak 2015 Cuma günü saat 20.00’de Kültür Merkezi’nde seslendirecek konserin solist sanatçısı Lilian Tonella Tüzün. Konserin başkemancısı Marina Kvlividze. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Beethoven’in ’Egmont Uvertür’ü seslendirilecek. Beethoven’in bir yıl içinde tamamladığı ve ilk seslendirilişi 24 Mayıs 1810’da yapılan Egmont eseri, bir uvertür ve dokuz parçadan oluşur. Aynı bölümde yer alan Schubert’in ’Piyanolu Orkestra İçin Fantezi’ eserini ise piyano sanatçısı Lilian Tonella Tüzün seslendirecek. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim üyesi de olan sanatçı pek çok uluslararası ödüle sahip. Konserin ikinci bölümünde Antonin Dvorak’ın ’8. Senfoni’ eseri yer alacak. İlk seslendirilmesi 1890 yılında Prag’ta gerçekleştirilen eser, 4 bölümden oluşmaktadır.
Konserle ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, "Mersinli sanatseverler için her ay düzenlediğimiz senfonik konserlerimize Beethoven, Schubert ve Dvorak’ın eserleriyle ile devam ediyoruz. Konserin birinci bölümünde Beethoven’in ‘Egmont Uvertür’ eserinin yanı sıra Schubert’in ‘Piyanolu Orkestra İçin Fantezi’ eserini piyanist Lillian Tonella Tüzün seslendirecek. İkinci bölümde ise Çek besteci Antonin Dvorak’ın 8. Senfoni’si yer alacak. MDOB Orkestrası’nın seçkin sanatçılarınca seslendirilecek konsere tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.