Mdob, Çalikuşu Balesi’ni Yeniden Sahneleyecek

Mdob, Çalikuşu Balesi’ni Yeniden Sahneleyecek
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı ölümsüz eserinden baleye uyarlanan ’Çalıkuşu Balesi’ni sanatseverlerle yeniden buluşturacak.Mersin Devlet Opera ve Balesi, Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden...

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı ölümsüz eserinden baleye uyarlanan ’Çalıkuşu Balesi’ni sanatseverlerle yeniden buluşturacak.
Mersin Devlet Opera ve Balesi, Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden aynı adla bale sahnesine uyarlanan Çalıkuşu bale eserini 31 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 14.00’te Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle yeniden buluşturacak. Veli Dede, Saadettin Kaynak ve Rahmi Bey’in müziklerinin kullanıldığı, libretto ve koreografisi Merih Çimenciler’e ait eserin, dekor-kostüm ve ışık tasarımı Alexandre Vassiliev’e, ışık uygulaması Tarı Deniz’e ait. Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ve MDOB’un deneyimli sanatçı kadrosu ile gerçekleştireceği eserde başlıca rolleri, Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Ender Üçdemir, Burak Serkan Cebeci, Niyazi Cingöz, Bleda Özlem, Beatrice Parma, Özge Hoşer, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Selgan Çavdaroğlu, Ketevan Chkhikvadze, Irakli Bakhtadze, Serbülent Biçer, Berna Turhan İleri, Başak Özenç, Murat Koman, Turgay Ak, Hasan Akyol paylaşıyor. Eserde çocuk balesinden 9 çocuk kursiyer de görev almakta.
Dünya Prömiyeri 6 Kasım 2003 yılında İstanbul’da gerçekleşen, defalarca sinemaya uyarlanan ’Çalıkuşu Balesi’nin öyküsü ise şöyle: Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Feride, teyzesinin yardımı ile Notre Dame de Sion Fransız Yatılı Okulu’nda okur. Okul arkadaşları ona ’Çalıkuşu’ lakabını takar. Yaz tatillerini teyzesinin yanında geçiren Feride, teyzesinin oğlu Kamuran’a aşık olur. Zamanla aşkı karşılık bularak nişanlanırlar. Düğün günü gelen bir mektup ile Kamuran’ın, Münevver isimli bir kızla ilişkisi olduğunu öğrenir. Feride, her şeyi ardında bırakıp kaçarak öğretmen olarak Anadolu’yu dolaşır. Çalıkuşu Feride’nin, hayatın ve Anadolu’nun gerçekliği ile yüzleşmesi kaçınılmazdır.