Mavi Bisiklet’in Başrol Oyuncusuna Mavi Bisiklet

Mavi Bisiklet’in Başrol Oyuncusuna Mavi Bisiklet
Konya’nın Akşehir ilçesinde çekimleri devam eden “Mavi Bisiklet” filminin çocuk başrol oyuncusuna filme adını veren mavi bisiklet hediye edildi.Türk-Alman ortak yapımı olan ve Türkiye’nin ilk çocuk filmlerinden biri olma özelliğini...

Konya’nın Akşehir ilçesinde çekimleri devam eden “Mavi Bisiklet” filminin çocuk başrol oyuncusuna filme adını veren mavi bisiklet hediye edildi.
Türk-Alman ortak yapımı olan ve Türkiye’nin ilk çocuk filmlerinden biri olma özelliğini taşıyan ve Konya’nın Akşehir ilçesinde çekimleri yapılan “Mavi Bisiklet” filminin çekimleri bugün sona erdi.
Filmin son iki sahnesinin çekimlerinin yapıldığını ve filmin bu sahnelerin çekiminin ardından biteceğini söyleyen Akşehirli yönetmeni Ümit Köreken, filme destek olan başta Akşehir Belediyesi olmak üzere tüm kuruluş ve firmalara teşekkür etti. Başrollerinde Akşehir’de yapılan özel film atölyesi çalışması sonucunda seçilen çocukların rol aldığı projede Turan Özdemir ve Şebnem Doğruer gibi ünlü oyuncuların yanı sıra Akşehir halkından seçilen amatör oyuncular da yer aldı.
BİSİKLET HAYALİNE KAVUŞTU
Filmde Ali adında babasını kaybetmiş bir çocuğun anneannesi ile birlikte yaşama tutunma hikayesi ve çocuğun mavi bir bisiklet alma hayali işleniyor. Film çekimlerinin son gününde filmde Ali rolünü oynayan Akşehirli çocuk başrol oyuncusu Selim Kaya’ya filme sponsor olan bir firma tarafından filmde kullanılan ve filme de adını veren Mavi Bisiklet armağan edildi. Bisiklet armağan edilirken bir konuşma yapan Film Yönetmeni Ümit Köreken, zorlu hava şartları nedeniyle güç şartlarda çalıştıklarını ancak güzel bir film çektiklerine değinerek “Filmimizin çekimlerini tamamladık şimdi post prodüksiyon dediğimiz aşama var. Filmimiz tamamlandıktan sonra yaz aylarında festivallere katılacak. 2016 yılının başlarında da filmimiz inşallah vizyona girecek. Bize destek veren tüm Akşehir halkına, Akşehir Belediyesi’ne, tüm kurum ve kuruluşlara bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
Filmde mavi bisiklet hayali ile yaşayan Ali ismindeki bir çocuğu canlandıran filmin Akşehirli çocuk başrol oyuncusu Selim Kaya’nın da gerçek hayatta en büyük isteğinin bir bisiklet sahibi olmak istediği öğrenildi. Bisiklete kavuştuğu için çok mutlu olan küçük oyuncu kendisine bisikleti armağan eden firma yetkilisine sarılarak teşekkür ederken, bisikletiyle film setinde tur atmayı da unutmadı.