MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN PROJELER ATAĞI

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN PROJELER ATAĞI
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Avrupa Birliği Projeleri kapsamında yapılan çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN, AB İl Koordinatörü
10 Ağustos 2010 tarihinde düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN: “ Müdürlüğümüz Projeler Koordinasyon Ekibini 2005 yılında kurduk. Bu ekibimiz o tarihten bu yana idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte özverili bir çalışma sürdürdü.  2010 yılına kadar ilimizde 44 AB projesi kabul edilerek eğitim kurumlarımıza 1,289, 321 Avro hibe desteği sağlandı. Bugüne kadar 485 personelimiz Avrupa’nın 27 farklı ülkesine giderek projeleri ile ilgili çalışmalarda bulundu. Aynı zamanda 25 Avrupa Birliği ülkesinden 355 eğitimci ilimize gelerek farklı konularda araştırma ve incelemeler yaptı.
Bugün itibariyle 2010 yılı proje başvurularının büyük bir kısmı açıklanmış bulunmaktadır. Bu yıl Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca 9 ve Mevlana Kalkınma Ajansınca da 1 proje olmak üzere toplam 10 projemiz kabul edilmiştir. Grundtvig Programında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan 1 proje, Comenius Programında Yılmaz Babaoğlu İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan 4 proje, Leonardo da Vinci Programında Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Temizel Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve proje ortağı olduğumuz Ermenek Kaymakamlığınca hazırlanan 3 proje ve Çalışma Ziyaretleri Programında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan 1 proje kabul edilmiştir. Ayrıca Mevlana Kalkınma Ajansı, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan 1 projemizi de kabul etmiş bulunmaktadır. Kabul edilen bu projelerimiz kapsamında eğitim kurumlarımıza 251.500 Avro hibe desteği kazanılarak; 170 idareci, öğretmen ve öğrencimizin Avrupa’nın farklı ülkelerine giderek alanları ile ilgili araştırma ve incelemelerde bulunması sağlanacaktır.
2010 yılında projeler alanında bu büyük başarının kazanılmasında bizlerden ilgi ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN olmak üzere, Vali Yardımcılarımıza, eğitim kurumlarımızın idareci ve öğretmenlerine ve proje ekibi personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.