MİKROKREDİ İLK KREDİSİNİ VERDİ

MİKROKREDİ İLK KREDİSİNİ VERDİ
Gelir düzeyi düşük olan kadınların kendi çalışmalarıyla gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkân sağlayan TİSVAya bağlı mikrokredi projesi yapılan törenle ilk kredisini verdi.

Törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, daire müdürleri ve kursiyerler katıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Uğurlu: “Evinde kendi imkânları ile bir şeyler üretmeye çalışan bayanlara sunulan bu imkânı Belediye olarak bizlerde destekliyoruz. Bu tür projelerin ilimiz ekonomisine de katkıları olacaktır. Daha önemlisi evinde iş imkânı bulamayan bayanlara farklı bir gelir kapısı olmasıdır” dedi.

 Mikrokredi alma şartları:

TİSVA yetkililerinden yapılan açıklamada, İş yapmak isteyen fakat maddi imkânı olmayan, bankalardan kredi alamayan dar gelirli bayanlara verilen bu kredi olanağı için kefil istenmiyor, sadece birbirlerine güvenen bayanların 5 kişilik bir grup oluşturmaları yeterli oluyor. İlk yıl için 700.00 TL daha sonraki her yıl için 1000.00 TL kredi veriliyor. Kredi taksitleri ise haftalık olarak evlere gidilerek tahsis ediliyor denildi.

Yapılan törenin ardından eğitime tabi tutulan 5 kursiyere kredileri Başkan Uğurlu ve Vali Kahraman tarafından takdim edildi.