MHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DR. ALİ BEKE YAMAÇ

MHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DR. ALİ BEKE YAMAÇ
DR. ALİ BEKE YAMAÇ MHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
DR. ALİ BEKE YAMAÇ KİMDİR? İŞTE HAYATI.!!!
 
Karaman’ın köklü ve geniş ailelerinden olan YAMAÇ ailesinin bir ferdi olarak 10 Kasım 1961 günü 11 kardeşten 6.sı olarak Karaman’da dünyaya geldi. 1972 yılında ilkokul, 1975 yılında ortaokul ve 1978 yılında ise liseyi Karaman’da üstün derece ile bitirdi. 1978 yılında girdim üniversite sınavında Atatürk Üniversite Tıp Fakültesi’ni kazandı. Mecburi hizmeti Erzurum’a çıktığı için iki yıl daha Erzurum’da kaldıktan sonra 1988 yılı Kasım ayında Konya’ya tayin oldu.
 
 Konya’da Sağlık Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, İl Müdür Yardımcılığı ve Konya Sağlık İl Müdür vekilliği görevlerini yürüttü.
 
1992 yılında Kayseri 2. Hava İkmal Komutanlığı’nda yedek subay olarak askerlik görevini yaptı. Askerlik dönüşü tekrar Konya’da görevine devam etti. Kamu çalışanları Vakfı’nın kurucuları içerisinde yer aldıktan sonra beş buçuk yıl  Konya İl Başkanlığı görevini sürdürdü. Bünyesinde Türkiye Kamu-Sen’in kuruluş çalışmalarını organize ettikten sonra hekimliğine geri döndü. Konya’da kuruculuğunu yaptığı Konya Karaman’lılar Derneğinin halen başkanlık görevini yürütmekte. Yine Konya’da 440 konutluk garanti konut site başkanlığı ve Anamur’da 96 adet yazlık konut projesi olan Karatepe koop. Başkanlığı görevleri devam etmekte olup projeleri tamamlanmış ve kooperatif tasfiye halindedir.
 
Ocağa ilk ayak attığı 1972’den bugüne kadar devamlı ve teşkilatın her kademesinde ve her alanda hizmet etti. Lise döneminde Karaman’da yaşanan siyasi olaylar neticesinde cezaevinde kaldı, ve yargılandığı davadan beraat etti. 2007 yılı milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olarak müracaatta bulundu.
 
Sivas Gemerekli olan diş hekimi Sonay Hanım ile Evli. Hüseyin Kürşad İsminde Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıfta okuyan bir oğlu var