MHP İL BAŞKANI AV. OKTAY YILMAZ'IN 15 TEMMUZ MESAJI

MHP İL BAŞKANI AV. OKTAY YILMAZ'IN 15 TEMMUZ MESAJI
İl Başkanı Yılmaz ‘Hâkimiyet Milletindir’
Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi nedeniyle bir mesaj yayımlayan Milliyetçi Hareket Partisi Karaman il başkanı Av. Oktay Yılmaz ‘’Yapılan girişim Vatana ihanettir’’ dedi.
Ülke tarihinde ilk defa silahlı bir darbe teşebbüsünün bizzat Millet tarafından püskürtüldüğünü belirten Yılmaz mesajında;
‘’Hoca görünümlü bir terörist öfke nöbetleri, beddua seansları ve nefret söylemleriyle yönettiği terör örgütüne ‘Türkiye’yi Vurun’ emri verdi. Haçlı emellerine hizmet eden bu Voyvoda’nın Türk ve Türkiye düşmanlığı doruğa çıkarak memleketimizin kalbi nişan alındı. Devletimizin sinir merkezleri diyebileceğimiz noktalara yapılan bu hain saldırılar karşısında Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara ve gözleri önünde şehit düşen vatandaşlarımıza rağmen geri adım atmayarak meydanı darbecilere bırakmamıştır. Bu açıdan bu necip Millet tüm Dünya’ya kim olduğunu ve gerektiğinde nelere göğüs gerebileceğini tekrardan göstermiştir.
Unutulmamalıdır ki Emniyet ve Askeri güçlerimiz bizim gözbebeğimizdir. Bu hain örgüte destek vermeyip üniformanın şan ve izzetine yaraşır tutum sergileyen, milletine olan sadakatlerini en riskli ortamda bile seve seve gösteren kahramanlarımız en özel taltif ve teşekkürü hak ediyor. Duruşlarıyla herhangi bir şahsın veya örgütün esiri olmadıklarını gösterip, Devleti’ne bağlı ve milletine hizmetkâr olduklarını ortaya koyan polisimize, askerimize ve subaylarımıza hassaten teşekkür ediyorum.
Böylesi günler meşrep ve particilikle hareket edilecek günler değildir. 15 Temmuz 2016 gecesi Farklılıklara ve husumetlere karşı gözlerin kapalı olduğu, tek yumruk olunması gereken bir geceydi. Nitekim bilge liderimiz, genel başkanımız Devlet Bahçeli, kalkışmanın ilk anlarında genel merkezdeki makamına giderek ‘Devletimizin yanında, Milletimizin emrinde’ olduğunu açıklamıştır. Genel başkanımızın bu duruşu ile bütün teşkilatlarımız gerek yaptıkları açıklamalar gerekse meydanlarda hainlere karşı birlik olmuşlardır. Bizlerde Karaman teşkilatı olarak hain kalkışmanın ilk anlarından itibaren duruşumuzu ve tavrımızı gösterdik. İlimizde 27 gün devam eden nöbetlerde, meydanı zinde tutmak adına tüm kitlemizi sürekli yönlendirdik.
Millet olarak üzerinden bir yıl geçen bu hain kalkışmadan gerekli dersi almalı, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, devletimizi tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı sürekli mücadele etmeliyiz. Hepimiz bilmeliyiz ki Türkiye’nin demokrasiden, hukuk devletinden, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir sistemden başka alternatifi yoktur. Milletçe Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlü tutarak ülkemizde huzuru daimi olarak tesis etmeliyiz. Ancak bu kenetlenmeyle PKK, FETÖ veya adı ne olursa olsun tüm hainlerin milletimize bedel ödetme heveslerini kursaklarında bırakırız.
Bu vesile ile 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı için canını feda etmiş şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, O gece yaralanmış ve tedavisi devam eden vatandaşlarımıza acil şifalar, yaralı ve şehit ailelerimize de sabrı cemil niyaz ediyorum. Allah Türk Milletini korusun ve yüceltsin’’ sözlerine yer verdi.