MEVLÜT AKGÜN, MUHASEBECİLERİ ZİYARET ETTİ.

MEVLÜT AKGÜN, MUHASEBECİLERİ ZİYARET ETTİ.
Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti.
Ziyarette odanın çalışmaları ile ilgili bilgi alan Milletvekili Akgün, yaptığı açıklamada kayıt dışı ekonomi ile mücadelede mali müşavirlerin önemli bir rol üstlendiğini söyledi.
 
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı, yeni seçilen yönetim kurulu olarak çalışma azmi ve heyecanı içinde olduklarının altını çizdi. Ortak akıl birliği yaparak bir çok meseleyi birlikte çözebileceklerini dile getirdi. Çok sık değişen kanunları takip etmekte meslektaşlarımızın zorlandığını, kanunların sadeleşmesinden yana olduklarını anlattı.
 
6 Haziranʹda seçilen yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini de ileten Mevlüt Akgün, Ekonomik sorunların çözümünün kayıt dışı ile mücadelenin başarıya ulaşılmasının önemli bir etken olduğunu belirtti.
 
Karaman SMMM Odası organlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Milletvekili Akgün, "Ülkemizin temel sorunları arasında yer alan kayıt dışı ile mücadelede mali müşavirler önemli bir misyon üstleniyor. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele hepimizin ortak sorunu. Kayıt dışılığı kayıt içine aldığımızda devletimizin vatandaşlara sağladığı hizmetin kalitesi ve miktarı artacaktır. Hükümet olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da sivil toplum örgütleri ile birlikte olmayı ve görüş alışverişinde bulunmayı önemsiyoruz." dedi.
 
Toplantıda hazır bulunan serbest muhasebeci ve mali müşavirler de öncelikle basit usülle ilgili sorunlar olmak üzere buna benzer bir çok konuda acil çözüm bekleyen sorunları dile getirdiler ve çözüm önerileri sundular. Beraberinde İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Bayır ve Adem Kaparʹın da katıldığı ziyarette Meslek mensuplarını tek tek dinleyen Mevlüt Akgün, dile getirilen konuları çok önemsediklerini ve dosyalar halinde bize iletilmesi halinde bu fikir ve önerileri meclise taşıyacaklarını, Maliye Bakanlığı bürokratlarına gerekli değişiklikleri yapmak üzere girişimde bulunacaklarını dile getirdi.