MESLEK OKULLARIMIZINBÜYÜK BAŞARISI

MESLEK OKULLARIMIZINBÜYÜK BAŞARISI
mesleki eğitim okul ve kurumları arasında yapılan Proje Tabanlı Beceri Yarışması bölge elemeleri 01-04/03/2010 tarihlerinde Ispartada yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün planlaması ile mesleki eğitim okul ve kurumları arasında yapılan “Proje Tabanlı Beceri Yarışması” bölge elemeleri    01-04/03/2010 tarihlerinde Isparta’da yapıldı. 10 ayrı alanda yapılan yarışma sonucunda İlimizden katılan yarışmacılardan Temizel Ünlü Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Bölge Birincisi, Meslek Eğitim Merkezi Bölge İkincisi, Nefise Sultan  Kız Meslek Lisesi Bölge Üçüncüsü  olarak Karaman’ı en üst seviyede temsil etmişlerdir. Bölge birincisi olan Temizel Ünlü Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi “Çok Yönlü Hareket”  Projesi ile Ankara’da  22 Mart 2010 tarihinde yapılacak olan Türkiye Finaline katılmayı hak etmiştir.
 
Isparta Bölge yarışmasına katılan altı projemiz üç gün boyunca Halk Eğitim Müdürlüğü Salonunda  sergilenerek çok büyük beğeni toplamıştır. Özellikle bölge birincisi olan “Çok Yönlü Hareket” projesi Isparta Vali Yardımcısı Sayın Bekir Sıtkı HANLIOĞLU’nun  dikkatini çekerek proje hakkında bilgi almış ve bu projenin önemli ve değişik alanlarda kullanılabilecek bir tekniğe sahip olduğunu ifade etmişlerdir. İzleyiciler tarafından dikkatle incelenen ve projeler hakkında pek çok sorularla halkın dikkatini çeken “Çok Yönlü Hareket”, “Eğlenirken Öğrenmeye Var mısın?”, “LPG’li Motosiklet”, “Şifa Kurabiye”, “Bilgisayar Kontrollü Org” ve  “S.O.S.” Projelerini  gerçekleştiren öğrenci, danışman öğretmen ve idarecilerine teşekkür ediyoruz.
 
Yedi ilin katıldığı bölge yarışmasına ev sahipliği yapan Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından en üst düzeyde  organize ve planlama yapıldığı;  misafirlerin barınma, gezi ve yarışma şartlarının en güzel şekilde hazırlandığı görülmüştür. Isparta  Valisi Sayın Ali Haydar ÖNER açılış törenine bizzat katılıp,  stantları  gezerek  başarılar dilemiş ve katılımcıları onurlandırmışlardır.
 
Bölge birincisi olarak 22 Mart 2010 tarihinde Ankara’da yarışmaya hak kazanan           “Çok Yönlü Hareket” Projesi ile  Temizel Ünlü Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Fahrettin DİVLELİ,  Danışman Öğretmen Abdulkadir KIYI ve Okul Müdürü Cafer AVCI’ya şimdiden başarılar diliyor; alanında Türkiye Birincisi olarak Karaman’ı onurlandırmalarını bekliyoruz.