MEMUR-SEN HÜKÜMETİN ZAM ORANINDAN MEMNUN

MEMUR-SEN HÜKÜMETİN ZAM ORANINDAN MEMNUN
Memur-Sen Karaman Şube Başkanı Duran Kabaağaç, Memur-Senin yaptığı toplu görüşmenin 9 yılın en iyi mutabakatı olduğunu söyledi.
Hükümetle memur konfederasyonlarının 15 Ağustosʹtan bu yana sürdürdükleri toplu görüşme süreci tamamlandı. Memur-Sen, hükümetin ikinci kez revize ettiği ilk altı ay %4 ikinci altı ay için %4 zam teklifini kabul etti. "Kapalı kapılar ardında pazarlık yapılıyor" diyen Kamu-Sen Uzlaştırma Kuruluʹna gideceğini duyurdu.
 
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran Kabaağaç, 2010 yılı toplu görüşmelerinde en çok üyeye sahip konfederasyon olan Memur-Sen ile hükümet arasında, 2011 yılında memura yüzde 4+4 zam, 80 TL ek ödeme, eş için 20+20 aile yardımı ödeneği ve sendika üyesi memurlara 3 ayda bir 45 TL toplu görüşme primi verilmesi ve enflasyon farkı ödenmesi konularında mutabakat sağlandığını kaydetti.
 
Toplu Görüşme hakkında açıklama yapan Memur-Sen Karaman Şube Başkanı Duran Kabaağaç, konu hakkında şu açıklamayı yaptı.“ Kamu İşveren Kurulu ile sağladığımız mutabakatla birlikte 2010 yılı toplu görüşmeleri tamamlanmıştır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi “masa sorunlu değil, yasa sorunlu” dedik ve bu yasayla bu masadan, bu zamana kadar sağlanan mutabakatların en iyisi diyebileceğimiz bir mutabakat sağlayarak ayrılıyoruz. Daha iyisi ancak toplu sözleşmeyle mümkün olacaktır. Dolayısıyla artık bundan sonra toplu görüşme değil, toplu sözleşme yapmak istiyoruz. Memur-Sen olarak yoğun bir çalışma temposu içinde yürüttüğümüz 2010 yılı toplu görüşmeleri tüm kamu çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olsun diyorum” dedi.