Lütfi Elvan'ın hayatı

Lütfi Elvan'ın hayatı
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın biyografisi
Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan 12 Mart 1962 tarihinde Karaman’ın en büyük ilçesi olan Ermenek de A. Nuri Elvan ve Samiye Elvan’ın 3. Çocuğu olarak doğdu.  Lütfi Elvan’ın; Osman Elvan ve Kamil Elvan adında iki erkek kardeşi ve Hayriye Servi adında bir kız kardeşi var. 
Lütfi Elvan Karaman’ın Ermenek ilçesinde başladığı ilkokulu bitiremeden ailesi ile birlikte Konya'ya taşındılar.
İlkokul ortaokul ve lise tahsilini Konya'da tamamlayan Lütfi Elvan, 1983 yılında İstanbul teknik Üniversitesi Maden fakültesinden mevzun oldu. 1983 yılında Milli Eğitim bakanlığı bursunu birincilikle kazanarak Etibank’ta Genel müdürlüğü adına İngiltere'ye gitti.
İngiltere’de bulunan Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem araştırması alanında, “Kısa dönem maden üretim planlamasında optimal üretim sisteminin belirlenmesi” teziyle M.Phill derecesini 1986 yılında alarak Türkiye'ye döndü.
Türkiye'ye döndükten sonra Etibank da yüksek mühendis olarak göreve başladı. 1987-89 yılları arasında Etibank Genel müdürlüğü yöneylem araştırması grubunda mühendis olarak çalıştığı.  Bilgisayar destekli madencilik uygulamalarının Etibank Genel Müdürlüğü'nde yaygınlaştırılması çalışmalarına öncülük etti. Daha sonra 1993 yılında gittiği Amerika Birleşik Devletleri ‘nde ise Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisans eğitimini 1995 yılında bitirdi. 1989 yılında DPT Müsteşarlığı'nda uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Lütfi Elvan, 1989-90 yılları arasında teşvik ve uygulama genel Müdürlüğü'nde çalıştı. 1990-1993 ve 1995-96 yılları arasında iktisadi sektörler başkanlığında madencilik sektöründen sorumlu uzman yardımcılığı ve uzman olarak çalıştı. 
1996 yılında kalkınmada öncelikli görevleri dairesi başkanı olarak atanan Lütfi Elvan 2002 yılı sonuna kadar bu görevini yürüttü. 1999 yılında OECD kırsal kalkınma çalışma grubu başkan yardımcılığına seçildi. Kasım 2002 tarihinde devlet planlama Teşkilatı müsteşarı yardımcılığına atanan Lütfi Elvan'ın; üretim planlaması, madencilik, dinamik, programlama teşvik Sistemi ile bölgesel ve yerel kalkınma alanlarında yurt içi ve yurt dışında, Türkçe ve İngilizce yayınlanmış makale ve tebliğleri bulunmaktadır.
Avrupa birliği eğitim ve gençlik Merkezi yönetim kurulu başkanı ve Avrupa birliği müzakere izleme ve yönlendirme Komitesi üyesi olarak görev yaptı. 2002 yılında başladı devlet planlama Teşkilatı Müsteşarlığı görevinden 22 Temmuz 2007 seçimlerine katılmak için istifa etti ve 23. dönem Karaman Ak parti milletvekili seçildi 23. dönemde Türkiye-AB kalkınma parlamento Komisyonu Ve Avrupa birliği uyum Komisyonu Üyesi oldu. 
 
KARAMAN'A ALTIN GÜNLERİNİ YAŞATTI
 
Daha sonrada 24. dönem Karaman Ak Parti milletvekili seçildi. 24. dönem de plan ve bütçe komisyonu başkanlığına seçilen Karaman Milletvekili Lütfi Elvan; Yeni Karaman’ı oluşturmak için kolları sıvadı. 2012 ve 2014 yılları arasında Karaman’a adeta yatırım yağdı. Karaman’a yaklaşık 5 Katrilyon civarında yatırım yapan Plan ve Bütçe Başkanı Lütfi Elvan, Karaman tarihinin en büyük yatırımcı siyasetçisi olma özelliğini taşıdı. 
Karaman’da hemen hemen bütün siyasi partilerin Lütfi Elvan’ı beğenmesi ve destek vermesi onun Bakan olma yolunda elini güçlendirdi.  2014 Seçimleri için İzmir büyükşehir belediye başkan aday gösterilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yerine gelen Lütfi Elvan, 25 Aralık 2013 tarihinde ulaştırma denizcilik ve haberleşme Bakanlığına resmen geçti.  
Recep tayip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra, Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun en yakın arkadaşlardan biri olan Lütfi Elvan, 29 ağustos 2014 tarihinde kurulan 62. Türkiye Hükümeti'nin de yine Ulaştırma Bakanı olarak göreve geldi. 
62. hükümette kısmi değişiklikle Ulaştırma bakanlığı yanında Başbakan yardımcılığı ve hükümet Sözcülüğü görevini yaptı. 25 Aralık 2013 - 6 Mart 2015 tarihleri arasında Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Lütfi Elvan, 7 Haziran Milletvekili genel seçimleri için mevzuat gereği 6 Mart 2015 tarihinde istifa ederek görevini Feridun Bilgin’e bıraktı.
7 Haziran seçimlerinin ardından kurulan seçim hükümetinde Lütfi Elvan’ın yerine gelen Feridun Bilgin görevine devam etti. 
1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar olan Ak Parti’den Mersin Milletvekili seçilen Lütfi Elvan, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu 64. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.
 
Zeliha Elvan ile evli olan Lütfi Elvan’ın 2. Çocuğu var.