Lucescu her an bitebilir

Lucescu her an bitebilir
Galatasaray, yaklaşık iki aydır devam eden teknik direktör arayışlarında son noktayı koymak üzere. Çok sayıda ünlü isimle temas kuran Cim-Bom, beklentilerin aksine Lucescu ile imza aşamasına geldi.
Bir ay öncesine kadar favori adayın Alman Milli Takımı Danışmanı Matthias Sammer olduğu, ancak Almanya Futbol Federasyonu ile sözleşmesinin devam etmesi nedeniyle bu ismin ikna edilemediği belirtildi.

SAMMER’de olumlu bir gelişme kaydedilememesi, Benfica da dahil çok sayıda kulübün peşinde olduğu Laudrup’un da yeşil ışık yakmaması üzerine Lucescu ile görüşmelerin 15 gün önce hız kazandığı ve prensip anlaşmasına varıldığı öğrenildi.

TAKIMI ŞAMPİYON YAP, GİT

Adnan Polat, Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ, Adnan Sezgin’den oluşan ekibin Lucescu’ya yaptığı teklifin ardından Rumen teknik adamın Shakhtar Donetsk yöneticilerine konuyu açtığı ve “Takımı şampiyon yap, git” cevabı aldığı ifade edildi.

Ukrayna kulübü yöneticilerinin, şampiyon olunamaması halinde ise tazminat ödenmesi şartıyla bu transfere onay verdikleri kaydedildi. Bu görüşmelerin ardından 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunan Lucescu, önceki gün tamamlanan Ukrayna liginde takımı Shakhtar Donetsk’i bir kez daha mutlu sona ulaştırdı.

Lucescu’da yaşanan olumlu gelişmeler üzerine Galatasaraylı yöneticilerin camianın önde gelenleri ve futbolcuların da görüşünü sorduğu, takım içinde düzenlenen mini ankette Rumen teknik adamın isminin ilk sıradaki tercih olarak çıktığı ifade edildi.

Kupa kolleksiyoncusu

63 yaşındaki Mircea Lucescu, oldukça parlak bir teknik direktörlük kariyerine sahip. Romanya’yı 1984’te Avrupa Şampiyonası finallerine taşıyan tecrübeli çalıştırıcı, 1990’da Dinamo Bükreş’i Kupa Galipleri Kupası’nda yarı finalist yaptı. 1998’de ise Inter’i UEFA şampiyonluğuna taşıdı.

2000 yılında Galatasaray ile Süper Kupa’yı kazanan Rumen hoca, Sarı-Kırmızılılar’a 2000-01 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynattı. 2001-02 sezonunda ise Cim Bom’la lig şampiyonluğunu yakaladı.

Lucescu, Türkiye’deki macerasını Beşiktaş’ı 2002-03 sezonunda şampiyonluğa taşıyarak son noktayı koyarken, Shaktar Donetsk’le Ukrayna Ligi’nde üç kez lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. Lucescu’lu Donetsk bir kez de lig ikincisi oldu.

Akşam