LÜTFÜ ELVANʹDAN YATIRIM MÜJDESİ

LÜTFÜ ELVANʹDAN YATIRIM MÜJDESİ
Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığından Karamana yeni yatırımlar geliyor.
Bakanlıkların 2010 yılı yatırımları açıklanmaya başlandı. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın 2010 yılı yatırımları arasında İlimiz için de önemli sayıda yatırımlar yer almaktadır.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karaman Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN; “son yıllarda eğitimde sürekli başarısını yükselten ilimizin bu başarısını daha da arttırmasını sağlamak üzere yeni fiziki mekanlara ve yeni okullara ihtiyaç duyulmakta idi. Biz de bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte gerekli plan ve projeleri hazırladık ve Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk. Bu girişimler sonucu Milli Eğitim Bakanı hemşehrimiz Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun da destekleri ile İlimiz için önemli yatırımların 2010 yılı programında alınması sağlanmıştır. Bu yatırımlar şunlardır.

1-    Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi
2-    Sosyal Bilimler Lisesi
3-    Hizmet içi Eğitim Merkezi
4-    Ayrancı Kız Meslek Lisesi

Yeni yatırım programına alınan liselerin bitirilerek eğitim öğretime başlaması ve hizmet içi eğitim merkezinin faaliyete geçmesi, ilimizin eğitim başarısının arttırmasının yanı sıra turizm ve ticari hayatının canlanmasına da katkıda bulunacaktır.” dedi.

Sayın ELVAN ayrıca; “İlimiz için İçişleri Bakanlığının 2010 yılı yatırım programına konulan yatırım ise Ermenek Hükümet konağıdır. Yıllardır Ermenek ilçemize hizmet vermekte olan ve artık ihtiyacı karşılayamaz duruma gelen hükümet konağının yenilenmesi için hemşehrilerimizden yoğun talep gelmekte idi. Bu talepleri ve ihtiyacı göz önünde bulundurarak hükümet konağının 2010 programına alınması için Karaman Valiliğimizce İçişleri Bakanlığına gerekli müracaat yapılmıştır. İçişleri Bakanımız Sayın Beşir ATALAY ve Bakanlık bürokratları ile yaptığımız görüşmeler ve girişimler sonucu da Ermenek hükümet konağının 2010 yılı yatırım programına alınması sağlanmıştır.

Toplam 5.000.000 (beşmilyontl) ihale bedeli olan hükümet konağının ihalesi için gerekli ödenek de sağlanmış olup; projesinin yapılmasını müteakip kısa sürede temelinin atılması sağlanacaktır. Yeni hükümet konağı, mevcut hükümet konağı yıkılarak yerine yapılacaktır. 

İlimize bu yatırımların kazandırılmasında emeği geçen başta Milli Eğitim Bakanı hemşehrimiz Nimet ÇUBUKÇU ve İçişleri Bakanımız Sayın Beşir ATALAY olmak üzere  emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.