LÜTFİ ELVANʹDAN SEÇİM MESAJI

LÜTFİ ELVANʹDAN SEÇİM MESAJI
Karaman AK Parti Milletvekili Lütfü Elvan seçim zaferi hakkında mesaj yayınladı.
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan 12 Haziran seçimleri ile ilgili basın açıklaması yayınlayarak bütün vatandaşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
 
Bu seçimin kendisini dışlayan anlayışları bir bir demokrasi tarihinin tozlu raflarına kaldırılıdığı bir seçim olduğunu söylerek, Gerçekte bu seçimde kazanan milletimizin iradesi ve demokrasimiz olmuştur dedi.
 
Ülkemiz, hak ve özgürlükler adına birçok mücadelenin verildiği, bu konuda ciddi olayların yaşandığı tarihi süreçlerden geçmiştir. Gelinen noktada ülkemiz tarihi dönüm noktalarından birini daha yaşamış ve aziz milletimiz geçtiğimiz pazar günü, iki dönemdir iktidarda olan AK Parti’ye ülkeyi yönetmesi için 3.defa yetki vermiştir. Demokrasimiz adına gerçekten büyük bir dönüm noktası teşkil eden bu seçime yönelik vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılık ve olgunluk her türlü takdirin üstündedir.
Referandum sürecinde gösterdiği olgunluğu son seçimde de gösteren ve bu konuda dünyaya da bir mesaj veren halkımız bu manada son sözü söylemiştir. Demokrasi adına olan her kazanımın, ülke vatandaşlarının katkıları ile sağlandığı gerçeği ile biz bu yoldan yine halkımızın onuru adına vazgeçmeyeceğiz. Tüm dünyada başı dik ve haysiyet sahibi bir birey olarak dolaşan her yurttaşımızın hak ve hukuku bizim için her şeyin üstünde olmaya devam edecektir.
Çevremizde ve bölgemizde insani anlamda dramların yaşandığı bir dönemde ülkemiz bir huzur ve barış limanı ise biz bu konuda tüm dünyaya da barış ve kardeşlik mesajları vermeye devam edeceğiz. Tüm mazlumların ve hakkı gasp edilenlerin yanında olacağımızı bir kere daha deklare eden Sn Başbakanımızın liderliğinde ülkemiz, 2023 yılında dünyanın en büyük ilk on ekonomisinden biri olacak ve bu milletin çocukları başı her zaman dik ve onurlu bir şekilde dünyanın her yerinde saygı görecektir.
Bugün son derece demokratik bir ortamda herkesin kendi fikrini özgürce ifade ettiği, lehte ve aleyhte her görüşün açıkça dile getirildiği bir seçim süreci yaşadık. Sivil toplum kuruluşlarından sendikalara, siyasi parti temsilcilerinden sade vatandaşa kadar herkes son derece bilinçli ve özgür bir şekilde görüş ve düşüncelerini ifade etmişlerdir. Tüm bunlar yıllar öncesine nazaran bireysel hak ve özgürlüklerin geldiği demokratik boyutun da bir göstergesidir. Bugün demokratik ortamın olmadığını iddia ederek baskı ve dayatmaların varlığından bahsedenler görüş ve düşüncelerini özgürce ifade edenlere karşı söyleyecek sözlerinin olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her konuda olduğu gibi, insan hak ve özgürlükleri ile ifade hürriyeti konusunda ulaştığı demokratik toplum yapısı, bu seçim süreciyle beraber ivme kazanmıştır.
Ülkemiz bugün, hukuk üstünlüğünün egemen anlayış olarak yerleşeceği bir zihniyete yelken açmıştır. Demokrasiyi, hukuk ve adaleti hava ve su kadar önemseyen milletimiz bu seçimde AK Parti iktidarına yönelik olumlu tercihi ile söz konusu değerlerin çıtasını da yükseltmiştir. Gururla ifade etmem gerekirse aziz milletimiz, hakemliğine başvurulduğu her konuda gösterdiği sağduyuyu, bu seçimde de göstermiştir. Biz biliyoruz ki, halkımızın tercihi hangi yönde olursa olsun saygın ve değerlidir. Milletimiz, tercihlerini küçümseyen, kendisini dışlayan anlayışları bir bir demokrasi tarihinin tozlu raflarına kaldırmıştır. Gerçekte bu seçimde kazanan milletimizin iradesi ve demokrasimiz olmuştur. Ayrıca siyasi ve ekonomik tüm çözüm yollarının demokratik siyaset anlayışında olduğu da tescillenmiştir.
Huzur ve güven ortamı içinde geçen seçim süreci ve akabinde aziz milletimizin çok daha yüksek bir oranla tekrar işbaşına getirdiği AK Parti iktidarı ile ülkemiz ve milletimiz şaha kalkacaktır. Tüm bu süreçte büyük bir demokratik olgunluk gösteren halkımızın bu tavrı güven ve mutluluk vermiştir. Tercihini hangi yönde kullanmış olursa olsun halkımızın bu sürece göstermiş olduğu teveccühü ve olgunluğu takdir etmek demokratik anlayışın bir gereği olmak zorundadır.
Bu vesile ile seçim sonucunun tüm milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerken her daim olduğu gibi bu süreçte de bizleri bağrına basan ve hiçbir konuda desteklerini esirgemeyen sevgili Karaman’lı hemşerilerime şükran ve minnetlerimi sunarım.