Kurultay Bişkekʹte yapılacak

Kurultay Bişkekʹte yapılacak
Karaman Türk Dünyası Daimi Dil Ve Kültür Başkentidir

 Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci, 19-25 Mayıs 2014 tarihinde, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 6.’sı yapılacak olan Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik kurultay ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili bilgiler verdiler.

 Basın toplantısında yapılacak olan kurultay ile ilgi önemli bilgiler veren Dr. İlyas Demirci; Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in himayelerinde gerçekleştirilecek olan kurultaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılımlarının beklendiğini belirtti. Demirci açıklamasında şunları kaydetti:
“Kurultay, alanında en büyük organizasyon durumundadır. Karaman, Türk dili konuşan ülkeler daimi dil ve kültür başkenti ilan edilmiştir. Bu yıl kurultayın teması, ‘Kıta aşan projeler’ olacaktır. Türk dünyasında ‘Kimlikli ve Kişilikli Marka Şehir’ oluşturulmasının hedeflendiği kurultayla yine Türk Dünyası’nda kardeş şehirler oluşturmayı ve her yıl ayrı bir şehre Türk Dünyası kültür başkenti seçilmesine teklifler götürülmektedir. Bu kısmetli şehirler, bu unvanı bir kez kullandıkları ortamda, Karaman “Daimi Dil ve Kültür Başkenti” unvanını taşıması Karamanoğlu Mehmet Bey’in fermanına dayansa gerek. Bu yönüyle Bişkek’te Karaman şehrimizin bu kalıcı vasfı bir kez daha Türk Dünyası’nın dikkatlerine arz edilecek ve şehrinizin tarihi, kültürel önemi vurgulanacaktır. Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu, kurultayımızda Karaman özel sunumu ve sergisiyle bu değerin haklılık payını bir kez daha Dünya kamuoyuna duyuracaktır.”



Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ise: “19-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan ve Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’in ev sahipliğindeki Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı, Türk Dili ve Türkçe konuşan ülkeler adına çok önemli bir organizasyondur. Karaman, Türk Dünyası daimi dil ve kültür başkentidir. Bilindiği üzere Eskişehir sadece geçtiğimiz yıl, 1 yıllığına kültür başkenti unvanı almıştır. Fakat Karaman’ın sahip olduğu bu unvan dimidir. Bu yıl Mayıs ayında yapılacak kurultayda Karaman olarak yerimizi alacağız ve sahip olduğumuz bu unvanı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Organizasyona katkılarından ve Karaman’a bu konuda hak ettiği değeri vermelerinden ötürü Dr. İlyas Demirci’ye, Türksoy’a, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.