Kuntoğlu:“Onun Kardeşi Benim” projesi etkinliğine katıldı.

Kuntoğlu:“Onun Kardeşi Benim” projesi etkinliğine katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Makbule Orman Ortaokulunun gerçekleştirdiği “Onun Kardeşi Benim” projesi etkinliğine katıldı.

Makbule Orman Ortaokulu geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek projeleri hakkında bilgiler vermişti. Bu çerçevede İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu proje faaliyeti için Makbule Orman Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle birlikte düzenlenen “Onun Kardeşi Benim” projesinin etkinliğine katıldı.

Yabancı uyruklu ailelere yardımlarda bulunuldu.

Proje kapsamında Makbule Orman Ortaokulunda öğrenim gören yabancı uyruklu 7 öğrencinin ve ailelerinin okula ve şehre uyumu, şehrin tanıtılması ve gerekli desteğin sağlanması için bir dizi etkinlikler planlanmıştı. Öğrencilere, birlikte hareket etme ve yardımlaşma değerlerini de kazandıracak faaliyetlerle, gönüllü öğrenci ve velilerden elde edilen destekle yabancı uyruklu öğrencilere ziyaretler düzenlenerek ihtiyaçları bulunan ailelere yardımlarda bulunuldu.

“Bu, her millete nasip olacak bir haslet değildir.”

Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle gerçekleştirilen aile ziyaretlerine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu “Millet olarak tarih boyunca mazluma el uzatan, sınırlarımız içinde veya sınır ötesinde mazlumu sahiplenen bir anlayışla hareket ettik. İnsanların insanlık gördüğü bir milletiz. Onun için binlerce kilometre uzaklıktaki insanlar da sınırımızda askerlerimizi gören çocuklar da merhametiyle tanıyor insanımızı. Bu, her millete nasip olacak bir haslet değildir. Batının ‘Karşılıksız yardım mı edilir?’ diyerek zaman zaman bu davranışlarımızı anlamakta zorlandığına şahit oluyoruz.” dedi.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğrencilerinin başkalarının dertleriyle dertlenmesini sağlayacak böyle örnek bir projenin gerçekleşmesinde öncülük eden öğretmen ve okul yöneticilerini tebrik ederek projede yer alan ve destek veren öğrenci ve velilere teşekkür etti.