Küçük Kovanağzı Mahallesi’ne Kapalı Pazar

Küçük Kovanağzı Mahallesi’ne Kapalı Pazar
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, çevre ve yaşam kalitesini artırmak için ilçede her yıl 1 pazaryerini kapalı pazar haline getireceklerini belirterek, “İlk projemizi Küçük Kovanağzı Mahallemizde gerçekleştireceğiz....

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, çevre ve yaşam kalitesini artırmak için ilçede her yıl 1 pazaryerini kapalı pazar haline getireceklerini belirterek, “İlk projemizi Küçük Kovanağzı Mahallemizde gerçekleştireceğiz. Projelendirme çalışması tamamlanan bu pazar ile ilgili yapım ihalesini şubat ayı içerisinde yapacağız” dedi.
Küçük Kovanağzı Mahallesi’ne yapılacak kapalı pazar alanı ve sosyal tesis hakkında bilgi veren Başkan Toru, “30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra ‘Yerinde Tespit Yerinde Çözüm’ sloganıyla çıkmış olduğumuz yolda Küçük Kovanağzı Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın kapalı pazaryeri ve sosyal tesisle ilgili talepleri vardı. Halkımızın çevre ve yaşam kalitesini yükseltmek ve aynı zamanda hanımlar lokali, emekliler konağı ve muhtar ofisi gibi ihtiyaçların karşılanması için projelendirme çalışmalarımız tamamlandı. Bununla ilgili 8 bin 700 metrekarelik bir alanda 4 bin 700 metrekarelik kapalı alana sahip kapalı pazar alanı ve otoparkı projelendirdik. Yine bu alana yakın bir şekilde mahallenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sosyal tesis ile ilgili proje çalışmamız oldu. Halkımızın pazar alışverişini rahat bir şekilde yapabilmesi için ilçemizde her yıl 1’er adet kapalı pazar alanı yapmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı, mutluluğu, müreffehi ve yaşam kalitesinin artırılması bizim için vazgeçilmezdir. Biz halkımız için hizmetkar olmaya talip olduk ve bundan sonra da böyle devam edecek. İnşallah kapalı pazarlarımızla birlikte Meram farklı bir görüntüye kavuşmuş olacak” diye konuştu.
“SELÇUKLU MİMARİSİNİ REFERANS ALIYORUZ”
Belediye olarak yapacakları tüm inşaatlarda Selçuklu mimarisini örnek alacaklarını vurgulayan Başkan Toru, “Meram Belediyesi olarak bundan sonra inşa edeceğimiz tüm yapılarda, gerek sosyal tesis gerek kapalı pazar alanı ve gerekse otoparklarda ilçemizin ve Konya’nın kimliğini ön plana çıkaracak, Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde projelerimize yön veriyoruz. Küçük Kovanağzı Mahallesi’ne kazandıracağımız kapalı pazar alanı ve sosyal tesisin projesi de aynı mimari çizgide hazırlanmıştır. Meram, Konya’nın tarihi hafızasıdır, kimliğidir ve kültürüdür. Biz bunu önemsiyoruz ve mimari çalışmalarda referans alarak çalışmalarımıza yön veriyoruz” ifadelerini kullandı.