Konyaʹdan yeni bir parti doğuyor

Konyaʹdan yeni bir parti doğuyor
Genç siyasetci Emanullah Gündüz, Büyük Anadolu Projesi adını verdikleri hareketi siyasal bir parti haline dönüştürmeye hazırlanıyor.

Genç siyasetci Emanullah Gündüz Konya merkezli yeni bir siyasal parti kurmak için düğmeye bastı. Kurulacak olan bu partinin ileriye yönelik bir atılım olduğunu söyleyen Emanullah Gündüz partinin ülkeye büyük faydalar sağlayacağını ve siyaset bir kalite getireceğini dile getirdi.

Büyük Anadolu Projesiʹnin gelecek için birçok idealleri olduğunu ve çok çalıştıklarını kaydeden Gündüz bu projenin ülke gençliğini temsil ettiğini, gençleri aktif siyaset içine sokacağını ve gençleri her konuda eğiterek onları iyi birer siyasetçi, lider olarak yetiştirmek amacı taşıdıklarının altını çizdi. Büyük Anadolu Projesiʹnin artı bir değer oluşturacağına değinen Gündüz,

"Büyük Anadolu Projemizden yola çıkılarak oluşturulacak olan bu partimiz sadece siyaset yapmayacak. Aynı zamanda sivil toplum hareketleri yapıp, sosyal aktiviteler de gerçekleştireceğiz. Ülkemizin siyasal tarihinde farklı bir parti olacağız" dedi.

PARTİMİZ DÜNYA SİYASAL TARİHİNİ SARSACAK

Yeni oluşturdukları partinin kurucu üyelerinin 20ʹli yaşlarda ve kendisinin de bir parti lideri olarak daha 22 yaşında olduğunu kaydeden Gündüz, Büyük Anadolu Projesiʹnin görüşleri etrafında oluşturulacak bu partinin Türkiye siyasal tarihine bir artı değer kazandıracağını ve partililerin yaş ortalaması itibariyle bir ilk olma niteliği taşıdıklarını kaydetti. Çağın gençlerinin kendilerini geliştirmek için uygun bir ortama sahip olamadıklarını dile getiren Gündüz, "Kuracağımız bu partinin adı ve logosu belli. Biz siyasal parti kuracağımızı bildiren yazıyı 2 Kasımʹda İç İşleri Bakanlığıʹna göndereceğiz. 3 Kasım ise partimizin siyaset sahnesinde kendini göstermeye başlayacağı bir tarih olacak. 6 Kasımʹda da partimizin manifestosunu, içeriğini ve görüşlerini açıklayacağız. Büyük Anadolu Projemiz çerçevesinde kuracağımız bu parti büyük ses getirecek" dedi.

TÜRKİYEʹNİN SORUNU YÖNETİLEMEMEK

70 milyonluk Türkiyeʹde yönetici seçiminin çok basit yöntemlerle gerçekleştirildiğini söylenen Emanullah Gündüz, bu durumun Türkiye için bir sorun olduğunu dile getirdi. Hareketlerine katılan gençlerin en iyi şekilde yetiştirileceğinin üzerinde duran Gündüz, "Siyaset çok önemli bir konudur ve bunu yöneticilerin iyi bilmesi gerekmektedir. Eğer siyaset iyi bilinmiyorsa ülke yönetilemez ve bu durum da bir kaosa neden olur. Biz yeni kurulan bir parti olarak bu durumun önüne geçmek istiyoruz. Lider olarak yetiştireceğimiz gençlerimizi her konuda eğiteceğiz" diye konuştu.

HALKIN İÇİNDEN ÇIKAN BİR PARTİYİZ

Sırtlarını hiçbir zaman halka dönmeyeceklerini ve halkın içinden çıktıkları için halkın çıkarlarını sürekli olarak gözetleyeceklerini kaydeden Gündüz halkın içinden bir yönetim tarzı uygulayacaklarını, çünkü Büyük Anadolu Projesiʹnin ana felsefesinin halktan geldiğini söyledi. Partilerinin merkezinin Konya olduğunu ve bundan da oldukça memnun olduğunu dile getiren Gündüz, "Ankara Türkiyeʹnin resmi başkentidir. Ama Konya da sahip olduğu değerler açısından en az Ankara kadar önemlidir. Zaten Konya da bu topraklara başkentlik yapmıştır. Bizim hareketimiz Anadolu kaynaklı olduğu için merkezimiz Konya. Biz Konyalılardan destek bekliyoruz. İlk olarak partimizin adını, logosunu, görüşlerini ve politikalarını Konyaʹda anlatacağız. Daha sonra Mardinʹe, Diyarbakırʹa, İstanbulʹa ve Ankara gidip partimizin kuruluş amacı ve değerlerini anlatacağız" dedi.

HALKIN SESİ HALKIN NEFESİ OLACAĞIZ

Halkın durumunun ve bu durumun düzelmesinin kendileri için çok önemli olduğunu ve halk için hizmeti bir borç saydıklarını söyleyen Gündüz, iktidar olmanın yolunun muhalefet olmaktan geçtiğini ve siyasal iktidar oluncaya kadar her türlü basamağı göreceklerini ve bu basamakları tırmanırken de kendilerini sürekli geliştireceklerini kaydetti. "Halka hizmet Hakka hizmettir" anlayışından yola çıktıklarını söyleyen Gündüz, "Aydınlık Türkiyeʹnin Habercisi" sloganıyla yola çıktıklarını ve ülkeyi geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.