Konyada Bulunan Belediye Başkanları Tarihi Ve Kültürel Mekanları İnceledi

Konyada Bulunan Belediye Başkanları Tarihi Ve Kültürel Mekanları İnceledi
Konya’da gerçekleştirilen ‘AK Parti Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı’ için Konya’da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 12 şehirden belediye başkanları ,il genel meclisi başkanları ve teşkilat mensupları toplantıların son gününde Konya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını inceledi.

AK Parti Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı için hafta sonu Konya’da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile 12 şehirden belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve teşkilat mensupları, Konya’nın tarihi mekanlarını, Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı önemli yatırımları inceleme fırsatı buldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Kalehan Ecdat Bahçesi, Tarihi Bedesten ve Mevlana Türbesi’ni ziyaret etti.

“Tarihi dokuya korumak çok önemli”

Ecdat Bahçesindeki Selçuklu ve Osmanlı mimari örneklerinden ve tarihi kapılardan çok etkilendiğini dile getiren Kaya, Bedesten’de gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ve tarihi dokuyu korumanın da son derece önemli olduğunu ifade etti. Yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Akyürek’e teşekkür eden Kaya, Bedesten ziyareti kapsamında esnaflarla sohbet etti.

AK Parti Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı için Konya’da bulunan Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat’tan büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanı ile İl Genel Meclisi Başkanları, Yerel Yönetimler Başkanları ile teşkilat mensupları da program son gününde tarihi ve turistik mekanları rehberler eşliğinde gezdi.

Büyükşehire teşekkür

Kalehan Ecdat Bahçesi, Konya Bilim Merkezi, Büyükşehir Stadyumu, Türk Yıldızları Parkı, İrfan Kültür Merkezi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Tarihi Bedesten Çarşısı ve Kelebekler Vadisi’ni gezen, Mevlana Türbesi Karatay Medresesi’ni ziyaret eden heyet, Konya’dan ve korunan tarihi dokudan çok etkilendiklerini ifade ederek, ev sahipliği için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ettiler.