Konyada 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yılı Kutlandı

Konyada 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yılı Kutlandı
Konya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı’ndaki tören, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Kutlama programı Konya Valiliğinde tebriklerin kabulü ve Feritpaşa Caddesi’ndeki resmi geçit töreniyle devam etti. Geçit törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve sivil erkan katıldı.

Törende günün anlam ve önemine binaen konuşan Hava Pilot Üsteğmen Abdullah Kağnıcı, “Bugün ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde halkımızla bütünleşerek vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelen saldırılara karşı altın harflerle yazılan bir mücadele sonucu kazanılan Büyük Zafer’in 95. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve tarihimizin en çetin mücadelelerinden biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda kazanılan büyük zafer, milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne tutkusunu simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Konuşmanın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneğinden Kıbrıs Gazisi Mustafa Bayındır, Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ‘Sakarya’ adlı şiiri okudu. Resmi geçit töreni yapıldığı törende sancak ve askeri birliklerin geçişini protokol üyeleri ayakta takip ederek selamladı.