Konya Büyükşehirden Hafızlar İçin Darul Huffaz

Konya Büyükşehirden Hafızlar İçin Darul Huffaz
Konya Büyükşehir Belediyesi, hafızların hafızlıklarını sağlamada yardımcı olmak ve hafızlığını yarıda bırakmış kişilerin hafızlıklarını tamamlamasına imkan vermek amacıyla Türkiye’de belediyelerde ilk defa “Daru’l Huffaz” Hafızlık Sağlama Merkezi açıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde ilk kez Hafızlık Sağlama Merkezi (Daru’l Huffaz) açılıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yüzyıllarca Kur’an eğitiminin merkezlerinden olan Konya’da hafızların hıfzını sağlamada yardımcı olmak için önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberleyen, aynı zamanda manasını kalbine ve ruhuna nakşeden gerçek hafızların yürüyen ve konuşan Kur’an olarak kabul edildiklerini kaydeden Başkan Akyürek, hafızların dünyada saygın insanlar olarak değer gördüklerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda “Hayat Boyu Öğrenme ve Öğrendiğini Zihinde/Zinde Tutma” ilkesinden yola çıkarak geleneksel Daru’l Huffaz projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Akyürek, “KOMEK Kurs Merkezi olarak hizmet veren Ali Gav Medresesi’nde, mekanın ruhuna uygun olarak geleneksel Daru’l Huffaz’ı (Hafızlık Sağlama Merkezi) ilgilisine açarak Kur’an medeniyetinin önemli bir unsurunun ayağa kaldırılmasını hedefliyoruz. Açılması planlanan kurs hizmeti ile hafızların randevu usulü ile hafızlıklarını sağlamlaştırmasına yardımcı olmak ve hafızlığını herhangi bir sebeple tamamlayamamış kişilerin hafızlıklarını tamamlamasına imkan verilmesi amaçlanıyor. Şehrimiz için hayırlı olsun” dedi.

Eğitimler bilgiler üzerinden takip edilecek

7 Şubat Çarşamba günü itibariyle sınırlı sayıda kayıtlar için başvuru alınmaya başlayacak “Daru’l Huffaz” projesine; şahsen, telefonla veya www.komek.org.tr adresinden başvurulabilecek. KOMEK Ali Gav Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi’nde yapılacak eğitimde kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere haftanın her günü 06.30-23.00 saatleri arasından randevu ile seçim yapılabilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir yazılımla takip edilecek eğitimlerde, hafızı dinleyen hoca, eksik noktaları, okunan sayfaları ve kalınan yeri bilgisayar ortamında işaretlerken kursiyer de sisteme giriş yaparak hocanın notlarını görebilecek, gerektiğinde ses kaydı alarak sistem üzerinden hocaya ulaştırabilecek.