Konya, Aladağda Kış Sporlarıyla Tanışacak

Konya, Aladağda Kış Sporlarıyla Tanışacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan Konya’nın beklediği proje hayata geçiriliyor. Derbent Aladağ’ın “Turizm Merkezi” ilan edilmesinin ardından kış sporlarının profesyonelce yapılabilmesi için yakın zamanda birinci etapta mekanik tesisler ile günü birlik tesislerin temelinin atılması planlanıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüşen Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, proje hakkındaki gelişmeleri anlattı. Başkan Acar, “Bakanlar Kurulundan geçen ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan turizm ilanı kentimiz için çok önemliydi. Çünkü turizm ilanı olmadan bu alanda bize tahsis edilemediği ve orman olarak belirtildiği için Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hiçbir şey yapamıyorduk. Şu andan itibaren ise inşallah buranın tahsisi yapılıyor. Birinci etapta mekanik tesisleri, günü birlik tesisleri tamamlayacağız ve Konya’yı kayak ve kış sporlarıyla tanıştıracağız” dedi.

Derbent’in turizm merkezi ilan edilmesiyle birlikte bölge için proje hazırlığı içerisinde olan yatırımcıların ciddi anlamda teşvik alacağını dile getiren Başkan Hamdi Acar, “Tabi onayın ardından ikinci bir avantajı da yatırımcılara ciddi anlamda teşvik alacak olmalarıdır. Bu anlamda sadece Konyamıza değil İç Anadolu Bölgesi’ne de büyük katkı sağlayacak. İnşallah Kayseri Erciyes’ten sonra Derbent Aladağ Kayak Merkezi de önemli bir boşluğu dolduracak. Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte Derbent, bir buçuk milyonu geçen Konya merkez nüfusumuzun daha rahat hareket edebileceği, nefes alabileceği ve motivasyon sağlayacağı bir yer olacak. Kayak sporu 7’den 70’e herkesi ilgilendiren bir spor olduğu için her yaştan insanımız hafta içi ve hafta sonları Derbent’e gelerek şehrin yoğun stresini atmış olacak. Ayrıca Derbent’te sadece kayak yapılmayacak. Vatandaşların farklı doğa sporlarını yapmalarına imkan sağlamak için önemli alanlar geliştirilecek. Yani yılın 365 gününde doğa sporlarına ev sahipliği yapacak bir merkez kazandırılacak. Projenin bu aşamaya gelmesine katkı sağlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Sorgun’a, Konya milletvekillerimize ve Derbent’e desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Aladağ için ne gerekiyorsa yapacağız”

Bu kararın başta Derbent olmak üzere Konya’ya hayırlı olması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise “Bu turizm bölgesi ilanı 55 milyon metrekarelik bir alanda kış turizmine yönelik tesisler yapılabilmesinin alt yapısını oluşturuyor. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlar Kurulumuza, Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Sorgun’a ve Konya milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. Derbent Aladağ ile ilgili bazı adımların atılabilmesi için burada önemli olan bölgenin turizm alanı ilan edilmesiydi. Bundan sonra diğer süreçler devam edecek ve Konyamız farklı bir alanda yeni bir imkana kavuşmuş olacak. Derbent Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceğimiz proje hakkındaki gelişmeleri ilerleyen süreçte kamuoyu ile paylaşacağız. Aladağ Kayak Merkezi’nin hayata geçirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Konya merkeze de hitap eden bir kış turizmi merkezini orada süreç içerisinde hayata geçireceğiz” dedi.

“Konya turizmine katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz”

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da, “Burada bir ekip çalışmasının sonucunun ortaya çıkışını görüyoruz. Yoğun emek ve çabalarla Derbent’in Resmi Gazete’de turizm alanı ilan edildiğini gördük. Uzun bir süreçti, biz işin bürokrasi ayağında evrakların takip edilmesi ve hızlandırılması sürecinde hep beraber bir çaba içerisindeydik. Elhamdülillah süreci hızlandırdık ve sadece Konya için değil çevre illerimiz için ve Türkiye için de oldukça verimli bir alan kazandırmış olduk. Bundan sonrası için yine milletvekillerimizle birlikte bizlere düşen ne ise elimizden geleni yapmaya hazırız. Ama işin zor kısmını hallettik gibi görünse de asıl büyük kısmı; bütün yapının ve tesisin kurulması olacaktır. Alanın hazırlanması işi tabi ki büyük oranda Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemizin koordineli çalışmalarıyla ortaya çıkacaktır. İnşallah merkezin açıldığı günü de hep birlikte görürüz. Orada kayak yapan gençlerimizi, çocuklarımızı görecek olmanın, Konyalı vatandaşlarımızın Derbent’e akın akın geldiğini görecek olmanın ve Konya turizmine katkı sağlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“Kış sporları merkezi için gayret göstereceğiz”

Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelere daha fazla hizmetin götürülmeye başlandığının altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Bugüne kadar Konyamızda ilçelerimizde ve ülkemizde kim bir çivi çakmışsa, kim taşı taş üstüne koymuşsa Allah razı olsun. 2014 seçimlerine giderken ‘Üçlü olsun güçlü olsun’ diye bir sloganımız vardı. Demiştik ki ‘İlçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve merkezi idare birlikte olursa daha iyi hizmet alınır, daha iyi sonuç alınır.’ Bugün bunun onlarca örneğinden bir tanesini daha görüyoruz. Yerelde Derbent belediyemiz, il ölçeğinde Büyükşehir Belediyemiz ve Ankara ölçeğinde de milletvekillerimiz aracılığıyla hükümetimiz Derbent Aladağ’ı turizm alanı olarak ilan edilmesine katkı sağladı. Yaklaşık 55 milyon metrekare gibi büyük bir alana sahip olan Aladağ kent merkezine en yakın olarak kış sporlarının yapılabileceği bir merkez haline dönüşecek. Birçok alanda olduğu gibi Konya’nın geleceği için çalışan arkadaşlarımız, el ele ve gönül gönüle vererek gayretleriyle böyle bir netice alınmasında etkili oldular. Ama işimiz henüz tamamlanmış değil, bu bir zemin ve bu zeminin üzerine çalışmaları inşa edeceğiz. Aladağ’ın şehrimize katkı sağlayacak bir spor merkezi olması için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.