Konuka ZMOdan Yılın özel ödülü

Konuka ZMOdan Yılın özel ödülü
Ülke tarımı ve ekonomisine kazandırdığı katkı örnek gösterildi
Zirai öğretimin 165.yıldönümü dolayısıyla Ankara’da düzenlenen “Tarım Haftası” etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen törende, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odaları tarafından Pankobirlik, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Recep Konuk’a “Yılın özel ödülü” verildi.
Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törende ödülü Ziraat Mühendisleri Odaları Genel  Başkanı  Dr. Turhan Tuncer’in elinden alan Pankobirlik Genel Başkanı Dr. Recep Konuk, “Yaşattığınız heyecan, verdiğiniz cesaret ve tarım sektörünün geleceğine yatırım yaparken, motivasyonumuzu ve şevkimizi arttıracak iltifatınız için şahsım ve kurumum adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Pankobirlik’in, pancar üreticilerinin kurduğu 31 kooperatifin merkez birliği olduğunu ve 1.672.000 üreticiyi temsil ettiğini vurgulayan Pankobirlik, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Recep Konuk, ödülün gerçek sahibinin üreticiler ve çiftçiler olduğunu belirterek, “Burada ödüllendirdiğiniz Türk çiftçisinin girişimcilik ruhudur. Türk çiftçisinin yatırımlarıdır. Türk çiftçisinin oluşturduğu istihdamlardır. O nedenle bu özel ödülün gerçek sahiplerinin eli nasırlı Türk çiftçisi olduğunu belirterek, onlar adına başta Oda yönetiminiz olmak üzere, ödül kuruluna teşekkür ve takdirde gösterdikleri cömertlik ve iltifat nedeniyle şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
“Konya Şeker’in ve Pankobirlik’in başarı hikayesindeki katkı gerçek üretici katkısıdır” diyen Pankobirlik Genel Başkanı Dr. Recep Konuk, konuşmasını söyle sürdürdü;
“Birinci olarak Şunun özellikle bilinmesini istiyorum. Onların destek ve onayı olmasaydı ne Konya Şeker, ne de Pankobirlik’teki yatırım ve yeniliklerin hiçbiri yapılamazdı. Türk çiftçisi ve üreticisi sektöre ve ülkenin geleceğine sahip çıktığını gösteren iradeyi ortaya koyduğu için biz mesafe alabildik. Açık olduk, projelerimizi anlattık, projelerle ulaşılmak istenen amacı paylaştık. Bunlar işletmelerin veya kişilerin değil, herkesin ortak projesi olduğu için başarıya ulaştı.
İkinci olarak 8-10 yaşlarında yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Pancarın tarladan şeker fabrikasına uzanan serüvenini hepiniz biliyorsunuz. Pancar sökümü, bizim bölgemizde Ekim ayında başlar Ocak ayına kadar devam eder. İç Anadolu’nun gece ayazlarının başladığı mevsimdir, o aylar. Rahmetli Babamla pancar kantarı sırasına girip de günlerce kuyrukta bekleyen bir çocukluk dönemi geçirdim. Gecenin ayazında traktör römorkunun altına sığınıp pancar teslim nöbeti tuttum. Kantar memurlarının iş başı yapmasıyla sevindim, paydos lafıyla üzüldüm. Allah nasip etti, Konya Şeker’de hiçbir çocuğun römork altında, kamyon kasası altında pancar teslim nöbetine mecbur edilmediği ortamı hazırladık. Bu sadece bir örnektir. Pankobirlik’te veya Konya Şeker’de hayata geçirilen her projenin arka planında gerçek hayattan çıkarılmış bir ders ve geliştirilmiş cevap vardır. Bugün ödüllendirdiğiniz, o çocuğun nezdinde tüm üreticilerdir ve o çocuğun gözüyle tespit edilen sorunlara karşı tarım sektörünün kendi içinden ürettiği somut cevaplardır.”
Bizim için bu ödülü daha anlamlı ve özel kılan sebebin ülkemizin tarımsal varlığı ve kapnaklarının korunması, geliştirilmesi ve ekonomik işletilmesi, verimlerinin artırılması, kırsal nüfusun toplumsal ve ekonomik kalkınmasının sağlanması olduğunu bildiren Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Recep Konuk, konuşmasını şöyle tamamladı;
“Konya Şeker ve Pankobirlik nezdinde bu ödül üretici ortaklarımızın tarladaki çabasına, üretmek için gösterdikleri gayrete verilen ödüldür. Gıda üretim zincirinin ilk halkasında yer alan üretici ortaklarımız ve Türk çiftçisi adına, bu gururu yaşadığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Bu ödülün bizim açımızdan öneminin büyüklüğünün sebebi ise tarımsal üretim ile bütünleşmiş sanayi modelimize katacağı ivmedir. Bu ödül bizim daha çok ürettirmek için daha çok üretim yaklaşımıyla formüle ettiğimiz sanayileşme stratejimiz açısından bir şevk ve heyecan kaynağı olacak, motivasyonumuzu bir üst noktaya taşıyacaktır.
Şahsımın nezdinde Konya Şeker ve Pankobirlik ortağı üreticilerimizi Tarım Öğretiminin 165 inci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde ödüle aday gösteren ve layık gören değerli heyetinize kurumum ve temsil ettiğim üretici ortaklarımız adına şükranlarımı sunuyor, teşekkürlerimi arz ediyorum.”