Konuk: “Yük Olmaya Değil, Yük Almaya Talibim”

Konuk: “Yük Olmaya Değil, Yük Almaya Talibim”
Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Recep Konuk, AK Parti’den Konya Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.AK Parti Konya İl Başkanlığı’na gelerek aday adaylığı başvurusunu...

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Recep Konuk, AK Parti’den Konya Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.
AK Parti Konya İl Başkanlığı’na gelerek aday adaylığı başvurusunu yapan Recep Konuk daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
7 Haziran’daki seçimlerden sonra Türkiye’nin daha kudretli, daha güçlü ve daha gelişmiş bir ülke haline geleceğini söyleyen Konuk, kimsenin mesuliyet almaktan kaçmaması gerektiğini ifade etti. Konuk, “Önümüzde ülkemizin, ülke insanımızın her daim bir kuyumcu terazisi hassasiyetiyle tarttığı ve görevlendirmelerde bulunduğu bir seçimi daha inşallah ülke olarak hep beraber yaşayacağız. Herkes mesuliyetin deruhte edilmesi noktasında cesur davranmalı. Herkes bildiklerini, kabiliyetlerini bu ülkeye sunmaktan imtina etmemeli. Bu duygu ve düşüncelerle daha güçlü, daha müreffeh, daha gelişmiş, daha kudretli bir ülke adına icra edilecek olan siyasette var olmak, ona destek olmak için bugün buradayız” dedi.
Geçmişte özellikle Anadolu’nun özelde de Konya’nın, Ankara ile aynı dili konuşamadığını aktaran Konuk, “Konya artık Ankara ile aynı dili konuşuyor, aynı iddiaları paylaşıyor. Sayın Başbakanımız yeni Türkiye diyor. Bu aynı dilin kullanılmasında, müşterek iddiaların paylaşılmasına hiç şüphesiz sayın Başbakanımızın çok büyük katkıları var. Hepimiz onun iddiasına, onun aynı dildeki müşterek tavrına katkı vermek adına sayın Başbakanımızın yükünü almak adına, yük almak adına, yük olmak adına değil inşallah Konya siyasetindeki bize düşen görevi diğer çok kıymetli aday adaylarımızla birlikte bugün itibariyle ben de adaylık başvurusunda bulunmuş bulunuyorum” diye konuştu.
“KONYA’DAKİ GÖREVLERİMİZİN BAŞINDAYIZ”
Milletvekili seçilmesi halinde kamuoyunun aklında ’Torku ne olacak? Konya Şeker ne olacak?’ gibi soruların olduğunu kaydeden Konuk, “Biz sadece Ankara’daki PANKOBİRLİK’ten ayrıldık. Konya’daki görevlerimizin başındayız. Bizim ki bir ayrılık değil, daha çok, daha sıcak bir kucaklaşmadır. Artık tarlanın da, zirai üretimin de, endüstriyel üretimin de masada söz sahibi olmak adına, buradaki işlerin daha da çok büyütülmesi adına, bir anlamda buradaki işlerin sigortasının da sağlanması adına bu göreve talibiz. İnşallah buradaki işlerimiz daha da çok güçlenecek. Daha da çok büyük mesafeler alacaktır diye düşünüyorum. Biz dolayısıyla Konya’daki, Konya Şeker’deki, Konya Kooperatifindeki görevlerimizin başındayız” ifadelerini kullandı.