Kocamaz: “Birlik Olmaktan Başka Çare Yok”

Kocamaz: “Birlik Olmaktan Başka Çare Yok”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin çok zor bir dönemeçten geçtiğini ifade ederek, böyle bir dönemde herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Kocamaz, Türkiye’nin çok zor bir dönemeçten geçtiğini ifade ederek, “Coğrafyamız bugün özellikle dış güçlerin etkisiyle kaynıyor. Suriye’de yaşananları herkes biliyor. Türkiye bu bölgede en kritik noktada ve bir köprüde bunuyor. Müslüman ülkeler içerisinde laik ve cumhuriyetle yönetilen tek ülke Türkiye. Böyle olunca da Türkiye’nin üzerine birçok oyunlar da oynanıyor. Şu anda Türkiye’de 3.5 milyonun üzerinde Suriyeli yaşıyor ve bunun yaklaşık yüzde 10’u Mersin’de. Ama biz geçmişimizden aldığımız kültürle bu insanları dışlayamıyoruz ve bu insanları kucaklamışız. Amerika’yı herkes biliyor. İslam ülkelerine demokrasi getireceğim düşüncesiyle Arap Baharı diyerek hepsini perişan etti. Yıllar önce Irak’ta bu filmi gördük. İran’la Amerika’nın arasındaki problemleri biliyoruz ama dikkat ederseniz bütün oyun Anadolu topraklarının etrafında oynanıyor. Onun için bize ve bizim partimize çok büyük görev düşüyor” dedi.

“Ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”

Kocamaz, Türkiye’de Amerika’nın güdümünde bir 15 Temmuz olayı yaşandığına dikkat çekerek, “Bundan sonra bizim ülke ve ülke insanları olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Böyle bir ortamda MHP sorumluluk bilinciyle geçmişten gelen siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp ülkenin bekasıyla ilgili böyle bir tavır koyuyor ortaya. Gün tartışmaları sürdürme günü değil. Dolayısıyla bizim partimiz üzerine de FETÖ denilen hain çete oyunlar oynadı” ifadelerini kullandı.

“Bizim küçük desteklerimiz, sizin büyük destekleriniz yanındadır”

Büyükelçi Olling ise Mersin’e ilk defa geldiğini belirterek, Danimarka’nın siyasi olarak durduğu noktayı açıkladı ve “Türkiye dünyadaki en çok Suriyelileri barındıran ülke ve onlara çokta iyi bakıyorlar. Biz bu konudaki müteşekkirlerimizi sizlere bildirmek isteriz. Danimarka’da da Suriye’den birçok mülteci barınmakta. Avrupa’nın kuzeyi ve güneyi çok büyük farklılıklar gösteriyor. Suriye’deki mülteciler hususuna gelince, Türkiye ’bunlar bizim kardeşlerimiz’ der gibi baktı. Şunu da bilmeniz isterim ki, PKK terör örgütünü Danimarka ilk tanıyan ve de dışlayan ülkelerin başında gelir. Bizim küçük desteklerimiz ve sizin büyük destekleriniz ve çabanızın yanındadır. Bunun yanı sıra DEAŞ’la da savaşan ülkelerin başında gelmektedir. İnsani yardım ve bunun yanı sıra kara ve hava yoluyla savaşta da Danimarka olarak destek veriyoruz. Türk ortaklarımız ve dostlarımızla yakın bir temas halinde bunları gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz’daki bu olaya da Avrupa’nın reaksiyonu ve tavrı biraz yavaş oldu. Aynı akşam hem başbakan hem de cumhurbaşkanı demokrasiye yapılan saldırıyı lanetledi” şeklinde konuştu.