KÖYLÜLYER ÇALIŞA DERDİNİ ANLATTI.

KÖYLÜLYER ÇALIŞA DERDİNİ ANLATTI.
Hasan Çalış hangi köylü ile görüştüyse hep ahh işitti.
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, beraberinde İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Sarıveliler İlçe Başkanı Mehmet Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri Bayram Özcan ve Mesut Çalışkan ile birlikte Sarıveliler Köy gezdi, çarşı esnafını ziyaret etti.

Çalış ve beraberindekiler, esnaf ziyaretlerin ardından sırasıyla Adiller, Ortaköy, Civler, Civandere, Dumlugöze, Koçaşlı, Daran, Işıklı, Günder, Esentepe, Uğurlu, Çevrekavak Köyleri, Çukurbağ ve Göktepe’yi de ziyaret ettiler. Ziyaret ettikleri köylerde çiftçilerle sohbet eden Çalış, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

KÖYDE İMAM YOK

Köylüler, Çalış ve beraberindekilere tek tek sorunlarını dile getirdi. Daran ve Işıklı’da köylüler, Cuma namazı kıldıracak, ve cenazelerini kaldıracak imamları bulunmadığını belirterek, Çalış’dan köylerine imam gönderilmesi konusunda yardım istedi.

KÖYLÜ ORMANLA MAHKEMELİK

Ürünlerinin para etmediğinden yakınan köylüler, kaynatılan pekmez kazanının altında yanan odunun pekmezden daha pahalıya geldiğini vurguladı. Yıllardır Atalarının, Dedelerinin, babaların ve kendilerinin ekip, diktikleri toprakların orman arazisi olarak ellerinden alındığına da işaret eden köylüler, Çalış’dan bu meseleyi yeniden Meclis’e taşımasını istedi.  Birçok bölgede keçi yetiştiriciliğinin devam ettiğini hatırlatan Köylüler, “Keçi yalızca Karaman’da mı yasaklandı? Keçilerimizi, koyunlarımızı sattırdılar. Bu sene kurban kesemeyeceğiz herhalde. En ucuz kurbanlıklar 450-500 liradan satılacak” şeklinde konuştu.

Karaman Milletvekili Çalış’a, yol, su, sulama havuzları, damlama su, sulama borusu, imamevi, inşaat çimentosu gibi ihtiyaçları bulunduğuna da dikkat çeken köylüler, bu tip ihtiyaçlar için günlerce kurumlara gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Çalış, köylerimizin içinde bulunduğu sorunları yakından takip edeceklerini bildirdi.