Kmü’ye Bin Kişilik Konferans Salonu

Kmü’ye Bin Kişilik Konferans Salonu
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne (KMÜ) yapılan bin kişilik yeni konferans hizmete girdi.KMÜ Edebiyat Fakültesi yeni binasına yapılan salon, Karaman’ın en büyük konferans salonu olma özelliği taşıyor. Konuyla ilgili bir açıklama...

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne (KMÜ) yapılan bin kişilik yeni konferans hizmete girdi.
KMÜ Edebiyat Fakültesi yeni binasına yapılan salon, Karaman’ın en büyük konferans salonu olma özelliği taşıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne yapılan yeni bin kişilik konferans salonunun Karaman’ın önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Yeni salonun sadece üniversitenin değil tüm Karaman’ın hizmetinde olduğunu ifade eden Rektör Gökmen, “Üniversiteler bulundukları bölgelerin hem bilimsel hem de kültürel kurumlarıdır. Şehrimize böyle bir kültür hizmeti sunmaktan dolayı son derece memnunuz” şeklinde konuştu.
Karaman’daki çevirici teknolojisine sahip tek konferans salonu olan yeni salon, kızılötesi nitelikli RF sistemi sayesinde çevirmen özellikli kulaklıklar kullanılarak yabancı dillerde sunumlara da olanak tanıyor. Salon, özel bir yazılımı sayesinde tablet yoluyla bile uzaktan kumanda edilebilen görüntü ve ses sisteminin yanı sıra ayrı ayrı kontrol edilebilen ses aksesuarlarına sahip. Duvarlarında ahşap ve cam yününden akustik paneller, akustik kapı ve asma tavanı olan salon, büyük lensli ve yüksek çözünürlüklü projeksiyon cihazı bulunduruyor. Sahnesi yaklaşık 140 metrekareden oluşan salonun aydınlatması, modern aydınlatma sistemiyle sağlanıyor. Ayrıca sahnesi, büyük ışıklandırma takip spotu sayesinde spotlarla da ışıklandırılabiliyor. Salonun sahne arkasında ise dinlenme salonu, sahne hazırlık odaları, soyunma odaları, bay-bayan wc ve duşlar bulunuyor. Amfi tarzında bir yerleşime sahip olan salon, en arkada yer alan simultane odasından kontrol ediliyor. Altı adet IP kamera ve iki adet dome kamera ile izlenen salon, yüksek güvenlik içeriyor. Ayrıca konferans salonunun girişinde ise 370 metrekarelik fuaye alanı yer alıyor. Salonun her iki yanında da 120 ve 90 metrekarelik sergi alanları bulunuyor.