Klasik Müziğin Ve Balenin Dünya Yıldızları Mersin’e Geliyor

Klasik Müziğin Ve Balenin Dünya Yıldızları Mersin’e Geliyor
Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları ve balenin dünya yıldızlarını izleyicilerle buluşturacak. Festival kapsamında, dünyanın en büyük keman virtüözü olarak nitelenen Paganini’den...

Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları ve balenin dünya yıldızlarını izleyicilerle buluşturacak. Festival kapsamında, dünyanın en büyük keman virtüözü olarak nitelenen Paganini’den dünyaca ünlü 4 İtalyan sopranodan oluşan Le Div4s topluluğuna, dünya bale yıldızlarından Hakan Aysev ve Kubat’a kadar çok sayıda yıldız konser verecek.
Festival Komitesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’nin en önemli müzik festivallerinin başında gelen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 30 Nisan-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında 14. kez seyircilerle buluşacak. Dünyadan ve Türkiye’den birçok ünlü sanatçıyı ve orkestrayı ağırlayacak olan festival, kapılarını 30 Nisan 2015 tarihinde çok özel bir konserle açacak. Açılış konserinde, Fazıl Say’ın eseri İstanbul Senfonisi, ilk kez şef İbrahim Yazıcı’nın yönetimiyle bu yıl kurulan Mersin Festival Orkestrası tarafından seslendirilecek.
Festivalde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Le DIV4S, Die Wiener Strauss Company, Paganini, Bahar Göksü, Dünya Bale Yıldızları, Yerelden Evrensele Klasik Türk Müziğinden Seçmeler, Uzak Doğu’dan Anadolu’ya Esintiler, Kucerova ve Bezdüz, Hakan Aysev, Kubat, Mersin Festival Orkestrası, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın yanı sıra beste yarışması yer alacak.
Festivalde, efsane keman virtüözü olarak da nitelendirilen Paganini, 3 Mayıs 2015’te Mersin’de sanatseverlerle buluşacak. Göksel Baktagir’in de yer aldığı Uzak Doğu’dan Anadolu’ya esintiler konseriyle devam edecek festivalde, 10 Mayıs’ta dünyaca ünlü 4 İtalyan sopranodan oluşan Le Div4s topluluğu, Mersin Festival Orkestrası eşliğinde bir konser verecek. 12 Mayıs’ta ise St. Paul Müzesi’nde ünlü virtüözler eşliğinde ‘Dünyanın Yerel Müziği’ Mersinli klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak. Dünyaca ünlü arp sanatçısı Bahar Göksu ve grubunun, Refik Fersan ve Faize Ergin şarkılarını seslendireceği konserinin de yer alacağı festival, Tokyo, Moskova, Hollanda ve Portekiz’den gelen dünya bale yıldızlarının 14 Mayıs’taki gösterisiyle devam edecek.
ZEKİ MÜREN’İN ÖLÜMSÜZ ESERLERİNDE YERELDEN EVRENSELE YORUMLAR
Zeki Müren’in unutulmaz şarkıları batı enstrümanları ve Türk Müziği sazlarından oluşan bir orkestra için yeniden düzenlendi ve makamsal özellikleri ve tatları bozulmadan yeniden ele alınan bu şarkılar Yerelden Evrensele Klasik Türk Müziğinden Seçmeler konseriyle 19 Mayıs akşamı müzikseverlerin beğenisine sunulacak.
Festivalde ayrıca, Çek Cumhuriyeti’nin ünlü starı Adriana Kucerova ve Türkiye’nin starı Bülent Bezdüz, 22 Mayıs’ta Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve korosuyla unutulmaz bir gece yaşatacak.
Festivalin 24 Mayıs’taki kapanışında ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada’nın şefliğinde, ünlü şovmen Fransız piyanist Roberto d’Olbia eşliğinde Mersinlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. Öte yandan, Türkiye’nin en ünlü tenoru Hakan Aysev, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde 9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Mersinlilerle buluşacak.
14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin “Ücretsiz Açık Hava Etkinlikleri” kapsamında ise Kubat Mersinlilerle buluşacak ve Folklorama Mersin Festival Orkestrası ile birlikte 15-16-17 Mayıs tarihlerinde sahneye çıkacak.
Festival kapsamında bu yıl 5. kez düzenlenecek Beste Yarışması’nda, birinci eser 28 Nisan’da seyirci oylarıyla belirlenecek.