Kent Meydanı Projesi Kapsamında Okulların Devri Prokolü İmzalandı

Kent Meydanı Projesi Kapsamında Okulların Devri Prokolü İmzalandı
Karaman’ın çehresini değiştirecek olan ve kent tarihinin en büyük tarihi alan düzenlemesi olan Aktekke Kent Meydanı Projesi kapsamında okulların devri protokolü imzalandı.

26 Ekim Pazartesi günü, "Aktekke Kent Meydanı ve Kale Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi" kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 24 + 16 derslikli iki adet okul yapımı için Karaman Valisi Murat Koca ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan arasında bir protokol imzalandı. Protokol imza törenine Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman eski Milletvekili Mevlüt Akgün ve basın mensupları katıldı.
    
    İmzalanan protokolle, Karaman Merkez İmaret Mahallesi'nde buluna Anafartalar Ortaokulu'nun bulunduğu arsa ve okul binaları Milli Eğitim Bakanlığı onayı doğrultusunda Karaman Belediyesi'ne devredildi. 

    "Kent Meydanı Projesi" içerisinde devredilen arsa ve binaların yerine Karaman Belediyesi tarafından; biri Siyahser Mahallesinde 24 derslikli, diğeri Abbas Mahallesi’nde bulunan 19 Mayıs İlkokulu yıkılarak yerine 16 derslikli toplamda 40 derslikli iki adet okul yapılacak.

    Çeltek Mahallesi’nde yapılacak olan Anafartalar Okulu yeni binası 1 Eylül 2016 tarihinde, Abbas Mahallesi’nde yapılacak olan 19 Mayıs İlkokulunun yeni binası yapımı da 24 Ocak 2017 tarihinde tamamlanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

Başkan Çalışkan: "Kent Meydanı Projesi'nde Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum"

    İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "2007 yılında bir yenileme alanı kararı ile başlayan, daha sonra ise Aktekke Camii, Hatuniye Medresesi, Devlet Hastanesi ve o bölgedeki okulların içerisinde bulunduğu alanın entegrasyonunu sağlamak sureti ile Kent Meydanı Projesi çalışmalarına başlamıştık. Bu bağlamda bu yıl içerisinde Devlet Hastanesi Binasının yıkım işlemini tamamladık. Proje alanı üzerinde bulunan okulların belediyemize devredilmesi ile çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Ayrıca proje uygulama alanı içerisinde bulunan vatandaşlarımıza ait mülkiyetlerin kamulaştırma işlemleri de tamamlanmıştır. Bu protokolle birlikte hızlı bir şekilde projenin ihale çalışmalarını başlatıyoruz. 2016 Ocak ayı içerisinde ihale tarihini alıp yıl içerisinde inşallah kazmayı vuracağız.

    Projenin hayata geçirilmesi sürecinde ortaya çıkan hukuki süreçlerin çözümlenmesi ve planlamaların hızlı bir şekilde yapılması için birçok kurumla uyum içerisinde, birlikte hareket ederek önemli bir mesafe kat etmiş bulunmaktayız. Karamanımız için son derece önemli olan bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen; önceki dönem belediye başkanlarımıza, Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan Bey'e, Milletvekilimiz Mevlüt Akgün Bey'e, Karaman Valimiz Murat Koca'ya, diğer kurum ve kuruluşlardaki yöneticilere, Milletvekili oldukları günden bu yana çalışmalarımızı hassasiyetle takip eden milletvekillerimiz Recep Konuk Bey'e ve Recep Şeker Bey'e ve emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimi sunarım. İnşallah hep birlikte 340 Bin m2 alana sahip olan ve Türkiye'ye örnek olacak bu güzel projeyi gerçekleştirmiş olacağız." 

Milletvekili Recep Konuk: "Karaman'a yakışan bir proje hayata geçiriliyor"

    Görüldüğü gibi bir şehirde kurumlarımızın, kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın uyum içerisinde çalışmaları ile birçok büyük projeler hayata geçirilebiliyor." diyen Karaman Milletvekili Recep Konuk: "İnşallah önümüzdeki süreçte bu uyum ve hoşgörü ortamını devam ettirmek sureti ile Karaman'ın daha da büyümesi ve gelişmesi için var gücümüzle çalışacağız. Karaman'a yakışan bir proje hayata geçiriliyor. Diğer memnuniyet verici bir durum ise iki dönem önce başlatılan bir proje bu dönem harfiyen gerçekleştiriliyor. Bu devamlılık takdir edilmesi gereken başka bir durumdur. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese bende çok teşekkür ediyorum" dedi.