Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak Kadınlar Gününü Kutladı

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak Kadınlar Gününü Kutladı
Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Koçak mesajında; "Yaşamın her alanında cinsiyet ayrımcılığının devam ettiği, erkeklerle aynı işi yaptığı halde birçok işkolunda ayı ücreti alınmadığı, töre, gelenek adı altında kadın cinayetlerinin tüm hızıyla devam ettiği, erkeklerle fırsat eşitliğinin hiçbir alanda tam olarak sağlanamadığı, ikinci sınıf insan muamelesinin devam ettiği, cinsel köleliğe zorlanmış, bir vesile ile kaybolmuş kadınların yüzbinlerle ifade edildiği, karar ve yönetim mekanizmalarında erkeklere göre neredeyse yok hükmünün devam ettiği, büyük Millet Meclisinde sembolik sayıların devam ettiği, hasılı çağdaş ve gelişmiş bir çok değerin uzağında kalan bir süreci yaşamaya devam kadınlarımızın, bu sisteme karşı direnç geliştirme günü olan 8 Mart Dünya Kadınlar günümüzü büyük bir coşku ile kutluyorum.
 
Ne kadar gelişmeye ihtiyacı olursa olsun, gelişmiş birçok ülkeden çok önceleri Atamız ve Cumhuriyetimizin kadınlarımıza vermiş olduğu hakların bilincindeyiz. Bu hakları daha çağdaş ve daha ileri düzeylere taşıma karalığı içindeyiz.
Karaman Kent Konseyi ve Kadın Meclisi olarak bizleri hep ikincil planda tutmaya çalışan sisteme karşı her sahada bizim de olduğumuzu gösterme gayreti içindeyiz.
Bu duygularla kadınlarımızın gününü kutluyor ve Kent Konseyi çalışmalarımızda daha çok kadınımızı çatımız altında bu çabalarımıza katılmaya çağırıyorum." dedi.