Kebap Yaptırmaya Gitti Göçükten Kurtuldu

Kebap Yaptırmaya Gitti Göçükten Kurtuldu
Mersin’de gece iki katlı binada meydana gelen ve 1’i ağır 5 kişinin yaralandığı göçükten kurtulan ev sahibi dehşet anlarını anlattı. Olay sırasında eşine kebap yaptırmaya giden Mehmet Zihnetler’in ise ölümden döndüğü ortaya çıktı.Merkez...

Mersin’de gece iki katlı binada meydana gelen ve 1’i ağır 5 kişinin yaralandığı göçükten kurtulan ev sahibi dehşet anlarını anlattı. Olay sırasında eşine kebap yaptırmaya giden Mehmet Zihnetler’in ise ölümden döndüğü ortaya çıktı.
Merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi 4605 Sokak’ta bulunan iki katlı bir binanın üst katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çökme meydana geldi. Göçük sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AKUT ve polis ekibi sevk edildi. Tam bir can pazarının yaşandığı olayda Murat Yıldırım, Samire Yıldırım ve 1 haftalık bebek Uğur Yiğit Zihnetler ile ismi öğrenilemeyen Suriye uyruklu bir kişi çevredeki vatandaşlar tarafından enkaz altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Hatice Zihnetler adlı kadın da enkaz altında kaldı. Kolonlar arasına sıkışan kadın, itfaiye ve AKUT ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmaları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılabildi. Bacağı kopan Hatice Zihnetler, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Binanın sabah görüntüsü ise olayın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Binanın önüne gelen ev sahibi Uğur Zihnetler ve oğlu Mehmet Zihnetler, eve uzun süre baktılar. Komşular da gözyaşları döktü.
"HANIM ’BANA DÜRÜM AL’ DEDİ"
Evde oturan Mehmet Zihnetler, "Ben olayı görmedim. Akşam işten geldim. Hanım ’çarşıya git bana dürüm al’ dedi. Gidip, gelesiye olan olmuş. Bütün varımız, yoğumuz gitti. Ne yapacağız bilmiyorum. Burayı alalı 1,5-2 sene ancak oldu. Evde bir sıkıntı yoktu" dedi.
Baba Uğur Zihnetler ise yaklaşık 2 sene önce evi aldıklarını belirterek, "Geçen depremde hasar mı gördü ne oldu bilmiyorum. Dün gece de 23.00 saatleri sırasında kendimizi dışarı zor attık. Biz evde 8 kişiydik. Bir tane bebeğim vardı. Çok şükür bizde bir şey yokta gelinim biraz hasar görmüş. O ayağından yaralı. Diğerlerinde bir şey yok çok şükür. Bir anda oldu. Hiçbir şey anlamadık. Ben üst katta oturuyordum. Bir anda gürültüye kalktım. Baktım balkon öne gelmiş. Balkondan kendimizi attık, çocukları aşağı attık. En alt katta kimse yok. Orta katta gelinim oturuyor, o da bacağını kaybetti. Çocuğun durumu fena değil. Diğer yaralılarda da bir sıkıntı yok çok şükür" diye konuştu.
Bacağı kopan Hatice Zihnetler’e, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sabaha kadar müdahale yapıldı. Kopan bacağı enkazdan çıkarttırılarak hastaneye götürülen Hatice Zihnetler’in bacağı yerine dikilemedi. Zihnetler’in kopan bacağı kesildi.