Kazımkarabekir’de Amatör Spor Haftası Kutlandı

Kazımkarabekir’de Amatör Spor Haftası Kutlandı
10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde düzenlenen çeşitli sportif etkinliklerle kutlandı.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Kazımkarabekir’de düzenlenen törene Kazımkarabekir İlçe Kaymakamı Hakan Gönen, Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, KMU Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cavit Bardak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selmani Karaçam ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kazımkarabekir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde her yaştan insanın spor yapabileceği, düzenli fiziksel aktiviteleri yaygınlaştırmak ve yeni bireylerin spora kazandırılmasını sağlamak için amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında masa tenisi, futbol ve satranç branşlarında müsabakalar düzenlendi. 
Zevkli ve bir o kadar çekişmeli geçen müsabakalar sonunda Üniversite futbol kategorisinde Escobar Spor birinci, Kardeşler Spor ikinci, Çağrı City Spor üçüncü, masa tenisi kategorisi bayanlarda Esra Demirci birinci, Derya Ekinci ikinci, Havva Kaplan üçüncü, masa tenisi erkeklerde Serkan Özkan birinci, Cemil Büyükdağ ikinci, Turan Berber üçüncü, Liseler futbol kategorisinde 10/B sınıfı birinci, 12/A sınıfı ikinci, 11/A sınıfı üçüncü, Liseler satranç kategorisinde Metehan Üstük birinci, Onur Küçükkoraş ikinci, Yunus Bulut ise üçüncü olan sporcular oldu.
Ortaokul kategorilerinde yapılan müsabakalarda ise masa tenisi bayanlarda Meryem Kaya birinci, Sinem Yiğit ikinci, Şifa Özkan üçüncü, masa tenisi erkeklerde Fazıl Kaya birinci, Ferhat Dirak ikinci, Yunus Bulut üçüncü, futbol kategorisinde 6/A sınıfı birinci, 5/A sınıfı ikinci, 5/B sınıfı üçüncü, ortaokul satranç kategorisinde Mustafa Baykur birinci, Şerife Selen Kılbasanlı ikinci, Aşkın Alanlı ise üçüncü olan sporcular oldu.
Turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalya ve katılım belgeleri düzenlenen ödül töreni ile sahiplerine takdim edildi. Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında En Centilmen sporcu ödülü ise Abdulbaki Pınar’ın oldu.
Ödül töreninin ardından konuşan Kaymakam Gönen,” Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri yurdun her yerinde olduğu gibi ilçemizde de kutlanmaya devam ediyor. İlçe olarak en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde spor sayesinde kurulan kaynaşma, dostluk ve arkadaşlıkların geleceğe umutla bakmamıza vesile olacağına inancım tamdır” dedi.