Kayıt Dışı ile Mücadele Edeceğiz!

Kayıt Dışı ile Mücadele Edeceğiz!
Karaman Valisi Fatih Şahini makamında ziyaret eden Bakan Dinçer, 2010 yılı itibarı ile Türkiye olarak Kayıt Dışı ile mücadelen sert geçeceğinin sinyalini verdi.

“İşgücü maliyetlerinde kısmi iyileştirmeler olacak. Ancak kayıt dışı ile esaslı mücadeleyi önümüzdeki süreçte başlatacağız. Bunda topyekün bir mücadeleye gireceğiz. 2010 yılı bunun için özel bir Ekonomik Koordinasyon programı oluşturacağız. Ve işverende işçiye hak ettiği primde sigorta gösterecek ve kayıt dışına yok edeceğiz. Bunun için özel tedbirler alacağız. Kayıt dışı ile sert mücadele edeceğiz.”dedi.

ÖZEL TEDBİRLER ALINACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Karaman’da Kayıt dışı işçi çalıştırma ve kayıt dışı prim kesme ve vergilere karşı özel tedbir paketini 2010 yılında oluşturacakları ekonomi koordinasyon kurulunda hazırlayacaklarını ifade ederek; “Bunun içinde özel tedbirler aldık. Sosyal Güvenlik Müfettişlerini toplayacağım. İlk toplantımızda yarın Antalya’da bunu özellikle ele alacağız. Kayıt dışı ile mücadele artık kaçınılmaz.”dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YIL SONUNDA 200 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Karaman Valiliğinde gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda, Bakanlık olarak önceki yıllarda hazırladıkları istihdama yönelik projelerle bu yıl uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneğinin binlerce insanı istihdam ettiğini ifade etti. Bakan Dinçer;

“Bu ödenek sayesinde bugüne kadar 168 bin kişi istihdam edildi. Yıl sonu itibarı ile bu rakam 200 bin kişiyi bulacak. Dolayısı ile kısa çalışma ödeneğinin sonu yok. Kanun ve diğer unsurlar çerçevesinde istihdama yönelik geliştirme projelerimiz devam edecek.”dedi.

Bakan Dinçer Valilik ziyareti öncesinde ziyareti anısına Valilik Şeref defterini imzalarken, Vali Şahin’de günün anısına Bakan Dinçer’e çini işlemeli seramik tabak hediye etti.