Kayıp olarak aranan tüfek ustası öldürülmüş olarak bulundu

Kayıp olarak aranan tüfek ustası öldürülmüş olarak bulundu
Kayıp olarak aranan tüfek ustası öldürülmüş olarak bulundu Konya'nın Beyşehir ilçesinde işten geldikten sonra otomobiliyle evden ayrılan silah fabrikasında şef olarak çalışan şahıs, iftar vaktinde eve gelmeyince başlatılan arama çalışmalarında ormanlık alanda öldürülmüş olarak bulundu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ailesi tarafından kayıp olarak aranan tüfek ustası, ormanlık alanda öldürülmüş vaziyette bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren bir silah fabrikasında şef olarak çalışan 51 yaşındaki Yusuf Çalışkan, mesai çıkışı geldiği evinden daha sonra otomobiliyle tekrar ayrıldı. İftar vakti olduğunda evine gelmeyince ailesi tarafından merak edilen, telefonla da ulaşılamayan Çalışkan için İlçe Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunuldu. Çalışkan’ı polisle birlikte bulabilmek için Beyşehir Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü’ne üye off-road araçları da seferber oldu.

 

İlçe merkezine yakın ormanlık alanlarda aranan Çalışkan'ın sahibi olduğu 32 YN 337 plakalı otomobil, bir off-road aracı tarafından sahur vakti Beyşehir-Seydişehir Karayolu üzerindeki Yeşilyurt ormanında ağaçlar arasında bulundu. Araçtaki kan lekelerinden şüphelenen arama çalışmalarına katılan off-road aracındakiler, Çalışkan’ı kan izlerini takip ederek aracına yaklaşık 50 metre mesafede yerde kanlar içerisinde hareketsiz vaziyette buldu.
Çalışkan’ın bulunduğunun ekiplere bildirilmesi üzerine adrese polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde, Çalışkan'ın öldüğü tespit edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesi sonrasında şahsın cinayete kurban gittiği belirlendi. Çalışkan'ın silahla belinden vurulduğu, karnından bıçaklandığı, baş ve vücudunun diğer kısımlarında ise darp edilmekten kaynaklı derin kesi ve yaralar bulunduğu saptandı.

 

Polis, aracın dışında yerde bir adet boş kovan bulurken, cinayetin kim ya da kimler tarafından işlendiğine yönelik olarak uzun süre araç ve çevresinde delil aradı ve parmak izi çalışması yaptı. Çalışkan'ın silah fabrikasındaki mesai arkadaşları ve yakınları da olay yerinden uzun süre ayrılmadı. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Çalışkan'ın cenazesi otopsi için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.