Beklenen kitap tanıtıldı

Beklenen kitap tanıtıldı
"İlçe, Belde ve Köyleri İle Karaman Tarihi" adlı kitap tanıtıldı

740. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri anısına Karaman Belediyesi tarafından hazırlatılan "İlçe, Belde ve Köyleri İle Karaman Tarihi" adlı kitabın tanıtım kokteyli yapıldı.
 
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Karaman Mİlletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile tarihi taş binanın önünde gerçekleşen tanıtım töreni Ümit Özyurt'un sunumuyla başladı.
 
"Bu bizim çok eski bir hayalimizdi" diyerek kitabın muhtevasını anlatan proje koordinatörü Adem Kocatürk “Herşey hayâlle başlar” derler. Niyetin gücü hayallerin gerçekleştirilme derecesini belirler elbet. İşte, uzun ve zahmetli bir çalışmanın neticesinde ortaya çıkan bu kitap benim hayallerim arasında idi. Yaşadığım şehirle ilgili hayal listemden bir maddeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyim.
 
Geçmiş, sağlıklı bir gelişim ve doğru bir kimliğe bürünmek için elzem bir birikim. Tarih bilgisi olmasa idi kendimizi boş bir kâğıtta duran dağınık harflerden biri gibi hissederdik. Fakat var olan geçmişimiz ve bizim bu geçmişten haberdar oluşumuz bu tüm olumsuz olasılıkları ortadan kaldıracak yegane hazinedir.
 
Bu hazine sandığına bir mücevher olsun niyeti ile bu kitabı hazırladık. Geçmişimiz bu sayfalarda can bulup geleceğe aksın diye.
 
“İlçeleri, Beldeleri ve Köyleri İle Karaman Tarihi” adını verdiğimiz bu çalışma Karaman tarihi, kültürü ve sosyal yaşamı için oldukça büyük bir öneme sahip. Zira dünya değişiyor, Karaman değişiyor, insanlar değişiyor. Hafızalar siliniyor. Bu kitap unutulmaya yüz tutmuş bir takım bilgileri gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Karaman başta olmak üzere tüm köylerimizin gerçek isimleri, mevki adları, aşiret ve soy bilgileri gibi içeriklerden oluşan kitap aynı zamanda şehrimizin dört bir yanından çekilmiş yüzlerce fotoğrafla arşivdeki yerini aldı.
 
2 yıl önce çalışmaya başladığımızdaki heyecanın katbekat fazlasını kitabın okuyucusu ile buluşacağı bugün de yaşıyoruz. 2015 yılında işini bilen bir ekiple çalışmaya başladığımız kitap 2017 Nisan ayında tamamlanabildi.
 
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER
 
Kitabın basılarak halkımıza ve gelecek nesillere ulaşmasını sağlayan Karaman Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan’a ve bu kitabın yayınlanmasında bizimle aynı heyecanı paylaşan Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız Sayın Osman Ünüvar’a teşekkür ederim.
 
Tabi bu süreci beraber yaşadığımız ve kitabın vücut bulmasında emeği çok büyük olan, köy köy gezerek, arşivler arasında kendini kaybeden değerli hocamız Eğitimci Yazar Osman Ülkümen’e ve bu proje için bütün köylerimizde 4000 fotoğraf çekerek kitabın fotoğraf seçimlerini yapan, onun objektifinden şehri görmeye çok alıştığımız Mehmet Çetin’e teşekkür ederim.
 
Ayrıca kitabın redaksiyonunda günlerini gecelerini harcayarak yayıma hazır duruma getiren hayat arkadaşım Gül Kocatürk’e, yüzlerce sayfa grafik tasarım yapan Halil İbrahim Aygündüz’e ve fotoğraf katkılarından dolayı Ahmet Kaplan, Cumali Kaya, Mustafa Kurşun, Lütfi Tekin, Mehmet Bayram, Resul Civcik, Durmuş Ali Özbek, Ulvi Öztürk, Osman Akdaş, Fatih Türedi ve Belediye Başkanlarımız Hayri Samur ile Oğuz Tekin’e, ayrıca kitabın baskısını en güzel ve titiz bir şekilde yapan Ecrin Matbaa Osman Tartanoğlu ve ekibine teşekkür ederim." dedi.
 
ELVAN: GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK
 
Kitabın tanıtım sunumundan sonra Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, hazırlanan kitabın ilk baskısını günün anısına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a taktim etti. Bakan Elvan
 
Öncelikle Karaman Belediye Başkanımıza ve kitap fikrinin ortaya çıkmasından bu güne kadar büyük emek sarfeden Adem Kocatürk kardeşimize çok teşekkür etmek istiyorum. Bizim Karaman olarak en önemli eksiklerimizden birisi tanıtım idi. Bu kitap Karaman'ımızın tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum geçmişte de konuşmuştuk, önemli bir eksiklikti. Böyle bir eserin ortaya çıkmış olması Karaman'ın tanıtımına ve gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli bir eser. Ben tekrar Belediye Başkanımız Ertuğrul Beye, Adem beye, Osman Ülkümen'e ve Mehmet Çetin kardeşimize teşekkür ediyorum." dedi.
 
Program, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker'e kitabın taktim edilmesiyle son buldu.