Karamanʹda Kooperatif Projeleri istihdam sağladı.

Karamanʹda Kooperatif Projeleri istihdam sağladı.
Demiryurt ve Kılbasan Tarımsal Kalkınma kooperatiflerine ek olarak Sarıveliler Merkez ve Ayrancı İlçesi Melikli Köyü Tarımsal Kalkınma kooperatifleri de programa alındı.
Karaman Tarım İl Müdürü Hikmet DOĞRU konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "İlimizde 2009 yılında bu güne kadar Başyayla İlçe Merkezi, Büyükkarapınar, Üzümlü ve Bozyaka Köyleri ile Kışla Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri üyelerine 244 baş gebe düve verilmiştir.

Karaman Merkez İlçe Yeşildere, Ayrancı İlçesi Ağızboğaz ve Kâzımkarabekir İlçesi Akarköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri üyelerine 2009 yılında 478 baş süt sığırı verilecektir. İl Tarım Müdürlüğümüz öncülüğünde kuruluşu yapılan Demiryurt ve Kılbasan Tarımsal Kalkınma kooperatiflerine ek olarak Sarıveliler Merkez ve Ayrancı İlçesi Melikli Köyü Tarımsal Kalkınma kooperatifleri de programa alınmıştır.

İlimizde önceki yıllarda Merkez, Ayrancı, Başyayla ve Kâzımkarabekir ilçelerinde kurulan kooperatiflerimizin proje uyguladığını belirten İl Müdürü Hikmet DOĞRU 2009 yılında Sarıveliler İlçesi Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin programa alınması ile birlikte İlimize bağlı tüm ilçelerde kooperatif projeleri uygulanmış olacaktır.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yatırım programı ile Kırsal Alanda Sosyal Destek Programı kaynaklı 2009 yılı programına alınan Merkez İlçe Demiryurt, Kılbasan, Sarıveliler Merkez ve Ayrancı İlçesi Melikli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ortaklarına 756 baş süt sığırı verilecektir. İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından yapılan eğitim ve yayım çalışmaları sonucu 2003 yılından bu tarafa 18 Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 16.067.000 TL kredi kullandırılmıştır. Kooperatiflerimize kullandırılan krediler ile 1.348 baş süt sığırı, 10.400 baş koyun,3 ton kapasiteli 7 adet soğutma tankı, 5 ton kapasiteli 8 adet soğutma tankı, 3 adet 2000 ton/yıl kapasiteli soğuk hava deposu İlimiz Tarım ve Hayvancılığına kazandırılmış ve bu sayede 1273 kişiye istihdam imkanı sağlanmıştır "dedi.