Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Bu Hafta

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Bu Hafta
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde seminerler,ziyaret ve tanıtımlarla dolu bir hafta geçirdi.

ERASMUS BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu ve Karaman Gençlik Kulübü Derneği işbirliğiyle ‘Erasmus Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.

Karaman Gençlik Kulübü Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Ayşe Yağmur Süzer’in konuşmacı olarak katıldığı seminere Erasmus programından yararlanmayı düşünen çok sayıda öğrenci ile Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında İspanya'dan gelen Estefanía Mena ve Ukrayna'dan gelen Khrystyna Koretska da katıldı.

Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu Başkanı Hanife Aydın’ın açılış konuşmasının ardından Proje Koordinatörü Süzer, Erasmus+ ile Erasmus kapsamındaki Gençlik Değişimi, Eğitim Kursu, Avrupa Gönüllü Hizmeti, Eğitim Hareketliliği, Staj Hareketliliği ve Girişimcilik programları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Proje Koordinatörü Süzer, ”18 ila 30 yaş arası bütün gençlerin faydalanabileceği Erasmus+ Avrupa Birliği tarafından 2014-2020 yılları arasında eğitim, iş deneyimi, gençlik değişimi ve spor alanlarında kişilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanmış bir programdır. Erasmus+ uluslararası eğitim sağlamak ve ülkeler arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla oluşturulmuştur. Akademik değişim ve gençlik değişim programlarının yanı sıra staj, iş ve spor alanında işbirliği projelerini de içerir.” dedi.

Erasmus’a katılan 34 ülke olduğunu belirten Proje Koordinatörü Süzer, “Gençlik Değişimleri 7 ila 10 gün arası değişen bir programdır ve öğrencilerin kültürel farklılıkları gözlemlemesini sağlar. Eğitim Kursları Gençlik Çalışanları Hareketliliği için kişilerin gençlik alanında faaliyet göstermesi gerekir ve 18 yaş üzeri herkes katılabilir. Kurslar sayesinde bilgi ve deneyim paylaşımı vardır. Avrupa Gönüllü Hizmetinde 2 ay ile 1 yıla kadar gönüllü faaliyetinde bulunabiliyorsunuz ve bütün masraflar proje bütçesinden karşılanıyor. Öğrenme ve Staj Hareketliliğinde ise öğrencilerin diploma notları ve yabancı dil sınavından aldıkları puan önemli. Nadir olarak kullanılan Girişimcilik Programında ise girişimci olmalısınız ve iş planınız olmalı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Seminerin devamında Karaman Gençlik Kulübü Derneğinde Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında 2 ay boyunca faaliyet gösterecek olan Estefanía Mena ve Khrystyna Koretska; 'programa nasıl dahil oldular, projeyi nereden buldular, Karaman'a gelmeden önce projeye katılmak için neler yaptılar' gibi soruların cevabını vererek kendi deneyimlerinden bahsettiler.

Seminer, öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

__________________________

KAMU MALİ YÖNETİMİNDE YENİ DÖNEM

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde ‘Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’ ile ilgili eğitim programı düzelendi. Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitim programına üniversite personelinin yanı sıra Karaman’da faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Defterdar Vekili Recep Sümer yaptı. Sümer, eğitim programının Karaman’da faaliyet gösteren kurumlarda görevli personelin ihtiyacına göre hazırlandığını hatırlatarak programın faydalı geçmesi temennisinde bulundu ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Defterdarlık Uzmanları Hüseyin Andal, Zahide Polat ve Mehmet Şerbetçi tarafından slaytlar eşliğinde anlatımlarda bulunuldu. Eğitimde ayrıca hedeflenen yapı ile mali yönetim sistemi için bütünleşik bir bilişim sistemi altyapısı oluşturulacağı ve bu sayede mali süreçlerin daha da kolaylaşacağı vurgulandı.

Yeni Sistem 02 Ocak 2018’de Uygulamaya Konuluyor

Mevcut muhasebe otomasyon sistemlerinin altyapısının geliştirilmesi ve mali işlemlerin elektronik ortamda yürütülmesini öngören programın anlatıldığı eğitimde Maliye Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen e-belge altyapısına sahip yeni devlet muhasebesi yazılımının yeni yılda uygulamaya geçeceği ifade edildi.

E-Belge altyapısına sahip yeni devlet muhasebe sistemi, 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yanı sıra İl Müftülüğü, Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işlemlerinde devreye girecek ve 19 Şubat 2017 tarihi itibariyle de merkezi yönetim kapsamındaki tüm idarelerde uygulamaya geçilecek.

___________________________

KMÜ, KARAMAN’DAKİ LİSELERİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından Karaman’da faaliyet gösteren liselere yönelik tanıtım projesi hız kesmeden sürüyor.

KMÜ son olarak Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi ve Karaman Lisesini ağırladı.

Okul yöneticileri ve öğretmenleri eşliğinde KMÜ’ye gelen öğrencilere öncelikli olarak üniversitenin tanıtım filmi gösterildi ve üniversite hakkında genel bilgiler içeren slayt sunumu yapıldı. Daha sonra öğrencilere ilgi duydukları alana göre belirlenen öğretim elemanları tarafından bölümleri, bu bölümü okurken öğrenilecek bilgiler ve mezun olduktan sonra iş imkânları hakkında bilgi verildi.

Öğrenciler daha sonra KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personeli eşliğinde üniversitenin çeşitli akademik ve idari birimlerinin yanı sıra spor tesisleri ve sosyal tesisleri gezme imkânı buldular.

KMÜ’nün tanıtım projesinden duydukları memnuniyeti dile getiren okul temsilcileri ve öğrenciler üniversitenin Karaman için önemli bir kurum olduğunu ve bu kurumun daha yakından tanınması amacıyla hayata geçirilen projenin kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

Okul temsilcileri projenin, üniversite yaşantısını bilmeyen öğrenciler için ufuk açıcı nitelikte olduğunu belirterek, öğrencilerin burada edinecekleri bilgilerin ve gezi neticesinde yapacakları gözlemlerin üniversiteye hazırlık aşamasında kendilerine olumlu yönde katkı sağlayacağını ifade ettiler.

___________________________

MUTLULUĞUN FORMÜLÜ ÖĞRENCİLERE ANLATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İnovatif Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İletişimin Dört Şeritli Yolu ve Mutluluğun Formülü’ konulu konferans düzenlendi. Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yilmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı çok sayıda öğrenci ilgiyle takip etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İnovatif Öğrenci Topluluğu Başkanı İsmail Yıldırım programın açılış konuşmasını yaptı.

Açılış konuşmasının ardından video eşliğinde ekip çalışmasının önemine vurgu yapan Burak Yilmaz, “Her insan farklı bir yetkinliğe sahiptir fakat ekip olmadan tek başına bir yol kat edilemez. Ekip çalışmasının amacı; insanlarla ortak hareket etmek ve başarıya beraber yürüyerek keyif almaktır. Çünkü başarı her zaman ortak hareket eden toplumların olmuştur.” dedi.

“İletişimin 4 Şeritli Yolu”

İletişim kurmanın dört şeritli yolu olduğunu belirten ve bu yolları öğrencilerle paylaşan Burak Yilmaz: “İletişimin birinci yolu insanın kendisiyle iletişim kurmasıdır. Bir insan kendisiyle iletişim kuramazsa kimseyle iletişim kuramaz. Kendinizle iletişim kurmak için kibirden vazgeçmeniz gerekiyor. Kibirden kurtulmak için de insanın ruhunu geliştirmesi yani dış görünüşünden ziyade iç güzellikleriyle ilgilenmesi gerekiyor. İletişimin ikinci yolu Allah’la iletişimdir. Üçüncü yolu ise çevre ile olan iletişimdir. Çevre ile iletişimin ‘üsluba dikkat etmek, pozitif eleştiriye açık olmak, gıybet ve dedikodu yapmamak, insanları olduğu gibi kabul etmek’ gibi kuralları vardır.  İletişimin dördüncü yolu ise aile ile iletişimdir. Evlilikte kadınlar aktif olarak dinlenilmekten, erkekler ise takdir edilmekten hoşlanırlar. Birbirinize şefkatle yaklaşın, daima birbirinize aşık olun ve eşlerinizle ilahi aşka yürüyün.” dedi.

Konuşmasının son bölümünde mutluluğun formülünü açıklayan Burak Yilmaz, “Her şeyi size verilen şekilde olduğu gibi kabul etmek en büyük mutluluktur.” diyerek sözlerini tamamladı. Konferans, plaket takdimi ve Burak Yilmaz’ın kendi yazdığı kitapları imzalamasıyla son buldu.