Karamanlı Firma Sucukta sahtecelik yapmış

Karamanlı Firma Sucukta sahtecelik yapmış
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen ürün ve firmaları kamuoyu ile paylaştı.
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen ürün ve firmalar arasında Karamanlı bir tavuk firmasının da ismini yayınladı.
Yapılan paylaşıma göre Karaman’da beyaz et ve kırmızı ette yoğun satışı bilinen bir firmanın ismi açıklandı. Bu firmanın perakende satış yaptığı 2 şubesinin yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok fabrikaya ürün sattığı biliniyor. 
 
Son olarak Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile ‘Dana Eti’ adı ile satılan ve firmanın kendi ismi ile Mersin’de bir firmaya ürettirdiği ‘AKTEKKE SUCUK’ ların da kanatlı eti tespit edildi. 
 
 
 
 Mersin’de ki üretici firmadan açıklama
 
Nazar Sucuk yetkilisi Turhan Duru haber sitemize yaptığı açıklamada, Olayın işçi hatası nedeniyle 1,5 yıl önce yaşandığını söyledi. Duru açıklamasında; ‘’Sucuk üretiminde kullanılan tankların dana eti ile üretime başlamadan evvel tavuk sucuğu üretimi için kullanılması ve akabinde hemen dana sucuk işlemine geçilmesi sırasında tankların çalışan görevliler tarafından yıkanmamış olması nedeniyle bir buçuk yıl önce cüz-i miktarda ürünümüzde eser miktarda tavuk eti tespit edildiği doğrudur. Lakin bu olayın akabinde çalışan kadro yenilenerek tekrardan periyodik denetimlere tabi tutulmak kaydı ile üretimlerimiz devam etmektedir. O tarihten sonra ürünlerimizde herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır’’ Dedi.