Karaman'ın Milli yemeği PÖÇ

Karaman'ın Milli yemeği PÖÇ
Karaman'da yıllardır enfes kavurmasından dolayı birçoğumuzun 'kavurmacı' olarak adlandırdığı Zemzem Yemek, Karaman mutfağına kazandırdığı yeni lezzet ile damaklarda eşsiz iz bırakıyor.

Ahi Osman Mahallesi 44 Sokak'taki Yeni Telekom Müdürlüğü yanında hizmet veren Zemzem Yemek, yakın zamanda müşterilerine sunmaya başladığı 'PÖÇ' isimli yemek ile adından sıklıkla söz ettiriyor. Daha önceden ismini bile duymadığımız bu PÖÇ, 300 ila 400 kilo gelen dananın omurgasındaki son beş boğumunda bulunan etin alınmasıyla hazırlanıyor. Taş güvece yerleştirileren PÖÇ, taş fırının 'koltuk' diye bilinen en köşe bölümünde 16-17 saat pişirilerek terbiye ediliyor.

Yiyecek olan kişiye sunum olarak fırın kebabı tarzında servis edilen PÖÇ, damak tadı açısından tamamen kendine has bir tarz. Henüz yakın zamanda müşteriyle buluşmasına karşın günlük gelip tüketen bağımlıları var. Hatta birçok hastası, 'PÖÇ yemeyen et yedim demesin' diyor. Henüz tadına bakmayanlar için bu söz her ne kadar iddialı gibi gözüksede, O kendine has lezzetini aldıktan sonra buna hak veriliyor. Yemeyenler için en kısa zamanda denemelerini şiddetle tavsiye edeceğimiz PÖÇ ilk başlarda, öyle bildiğiniz et yemekleri gibi haftanın her günü pişirilmiyordu! Bir danadan sadece 1,5 veya 2 porsiyona yetecek miktarda et çıktığından haftanın iki günü müşteriyle buluşuyordu. Ancak tedarik nokrasındaki sıkıntıları aşan firma artık haftanın hergünü PÖÇ yemek isteyenleri boş çevirmiyor.

Zemzem Yemek'in usta ahçısı Ahmet durmuş'un elinden PÖÇ'ü denemek isteyenler önce 0544 770 6004 numaralı telefonu arayarak bilgi alabiliyor. İşyerinde ayrıca 5 yıldır Karaman'da tahtını korumayı başarmış kavurma ve diğer sulu yemeklerde servis ediliyor. Afiyet olsun.