Karaman'ın En Büyük Parkı'nda Çalışmalar Hızlandı

Karaman'ın En Büyük Parkı'nda Çalışmalar Hızlandı
Karaman'ın en büyük yeşil alan düzenleme projesi olan Türk Dünyası Kültür Parkı'nda kış mevsiminin etkisini yitirmesi ile çalışmalar hız kazandı.

Vali Hakkı Teke Ormanı'nın bulunduğu alanda geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan Türk Dünyası Kültür Parkında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 500 bin metrekare alana sahip olan projede mevsim şartlarının elverişli hale gelmesi ile çalışmalar hızlandı. 
    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından çizilen Türk Dünyası Kültür Parkı projesi içerisinde; spor sahaları, fitness alanları, kamelyalar, modern çocuk oyun grupları, çeşmeler, yöresel ürün satış yerleri, anfi tiyatro, lokanta, wc, büfeler, otopark bulunuyor.
    Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada;
    "Vatandaşlarımızın gündelik yaşamın stresinden uzak kalarak hoşça vakit geçirebileceği yeşil alan projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ihalesini yaparak çalışmalarına başladığımız ve şehrin en büyüğü olma özelliğine sahip olan Türk Dünyası Kültür Parkı'nda çalışmalarımız kaldığı yerden devam ediyor. Bu yaz aylarında parkın bir kısmını hizmete sunmayı hedefliyoruz" dedi.
Projede Kır Lokantası, Müze, Mescit ve Futbol Sahası Bulunuyor
    
    Türk Dünyası Kültür Parkı içerisinde birçok ihtiyaca cevap verecek yapıların bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Proje kapsamında bir adet kır lokantası inşasını tamamladık. Ayrıca proje içerisinde müze, mescit ve bir de spor sahaları bulunuyor. Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlandığında, vatandaşlarımızın tabiatla iç içe olduğu ve huzur bulduğu bambaşka bir dünya olacak" dedi.