KMÜ’de Sosyal Medyanın Bilinçli Kullanımı Anlatıldı

KMÜ’de Sosyal Medyanın Bilinçli Kullanımı Anlatıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İlim ve Medeniyet ile Kültür Ahlak ve Medeniyet Öğrenci Toplulukları tarafından ‘Sosyal Medyanın Bilinçli Kullanımı’ konulu konferans düzenledi.

Sosyal Medya Uzmanı Recep Cöhce’nin konuşmacı olarak yer aldığı konferansta sosyal medyanın toplumumuz üzerinde yol açtığı olumsuzluklara değinildi. 
Recep Cöhce, teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların hayata bakış açılarının da değiştiğini belirterek, özellikle internet kullanımı sayesinde bilgiye kolay yoldan erişim imkanının da arttığını söyledi. Cöhce konuşmasını şöyle sürdürdü: “En büyük problemimiz kitap okumamak. Tek bir tuşla yapılan alışverişler, ödenen faturalar, verilen yemek siparişleri ve isteklerimiz hayatımızın hep bir tık önünde yer alıyor. Genel olarak bakıldığında kolaylaştırıcı etkilerin artışıyla insan ilişkilerinin ciddi yaralar aldığını görmekteyiz.”
Bilinen sosyal medya ve paylaşım sitelerini kendine özgü üslubuyla tanımlayan Cöhce konuşmasına şöyle devam etti: “Sosyal paylaşım sitelerinden birisi; insanların duygu, düşünce, bilgi, beceri ve bedenlerini ifşa ettikleri ağdır. Diğeri, insanların düşünce yapılarını; bir diğeri ise bedenlerini ifşa ettikleri ağdır. İnsanlar günümüzde yaygın olarak kullanılan sosyal paylaşım siteleri sayesinde sosyalleştiğini düşünürken aslında asosyalliğe doğru adım atıyorlar fakat bunun farkında olmuyorlar. Aynı şekilde istemsiz olarak güncelledikleri durumlarının beğenilme arzusuyla yanıp tutuşuyorlar. İnsanlarla iletişimimiz sadece yazıdan ibaret olmaya başlıyor. Sosyal medya yüzünden çocuklarımız ilgisiz büyüyorlar. Anne ve babalar telefonları yüzünden çocukları ile ilgilenmiyorlar.”
Recep Cöhce konuşmasının son bölümünde sosyal medyanın mümkün olduğunca kullanılmamasını, kullanılıyorsa dahi bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini hatırlattı. Konferans, plaket ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi.