Karaman’da Turizm Haftası Etkinlikleri

Karaman’da Turizm Haftası Etkinlikleri
Karaman’da Turizm Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Aktekke Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, “Bu yıl Karaman bir ilki yaşamaktadır. Karaman, bakanlığımızın merkez kutlama programına alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı adına bugünkü etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 10 bin yıllık tarihi geçmişi olan Karaman’ın dört bir tarafı kültür varlıklarıyla çevrilmiş değerli bir ilimiz. Ancak henüz kabuğunu kıramamış bir incidir. Valimiz ve milletvekillerimizin girişimleriyle Karaman, kabuğunu kırıp turizmden alması gereken payı alacaktır” dedi.

Milletvekili Mevlüt Akgün de konuşmasında, “Karaman son yıllarda gerek ekonomik canlılığı, gerekse her alanda gösterdiği atılım ile adından sıkça söz ettiren, Anadolu’nun gelişen ve yıldızı parlayan illerinden birisidir. İlimizin nüfusuna oranla ekonomik potansiyeli sosyal ve ekonomik atılımları Türkiye içerisinde çok önemli bir yere sahip. Ama ilimizin bu gelişme potansiyelini dikkate aldığımız zaman 10 bin yıllık bir tarihi olmasına, şehrimizde gerçekten gerek Bizans dönemine, gerek Karamanoğlu beyliği ve Selçuklu dönemine ait çok önemli eserler olmasına rağmen hem şehrimizin tanıtımında, hem turizm pastasından yararlanmasında çok eksiklikler olduğunu görüyoruz. Turizm anlamında henüz hak ettiğimiz yeri almış değiliz” şeklinde konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, “Bugün 36’ncısını kutladığımız Turizm Haftası daha önceleri sadece deniz, güneş, kum turizminin ön planda tutulması sebebiyle turizm sezonunun açılışı olarak algılanmaktaydı. Ancak bakanlığımızın ve turizm profesyonellerinin üstün gayretleri sonucunda turizm olayını tüm yurda yayma konusunda önemli başarılar elde edilmesiyle bu algının da değiştiğini söylemek isterim. Bu çalışmalar sonucunda Türkiye’de turizm elçisinin kavramı ortadan kalkmış, ülkemizde 12 ayın geneli turizm sezonu haline getirilmiştir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman ise, “Karaman her alanda olduğu turizmde de her geçen gün daha da güçleniyor. Turizm dünyada en stratejik yatırım alanlarından birisi. Bu alandaki her atılım ilimiz ve ülkemizin geleceği açısından son derece önemli. Karaman farklı kültürlerin, kültürlerin farklı zamanların kavşağından bir şehir olduğu gibi ekonomik ve coğrafi alanda da stratejik bir yer alıyor. İlimizin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri göz önüne alarak turizmden daha fazla pay alma konusunda kararlı adımlar atıyoruz. Karaman bu doğrultuda ilk kez Emitt Fuarına katıldı. Buradan ödülle döndü. Yamaç paraşütü etkinliklerimiz oldu. Biz turizm alanında marka şehirlerden biri olmayı hedefliyoruz. Ama bunu yaparken işin bilgi ve bilinç boyutunu da gözardı etmiyoruz. Bu amaçla ilimizde akademik çalışmalar yapıldı” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Konya Askeri Bandosu tarafından verilen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konseri, meydanda bulunanlar tarafından ilgiyle izlendi. Daha sonra sırasıyla İnsanlık Halleri Resim Sergisi, Minyakültür Sergisi, örgü bebek ve el sanatları sergilerinin açılışı yapılıp gezildikten sonra alandaki kutlamalar Turizm Haftası 1. Bisiklet Yarışına start verilmesiyle sona erdi.