Karaman'da Sportif Yetenek Taraması Başladı

Karaman'da Sportif Yetenek Taraması Başladı
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörler, okulları bir bir gezerek yetenekleri öğrencileri keşfediyorlar.rn

Karaman’da farklı okullarda yetenek taraması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bünyesinde çalışan sözleşmeli ve kadrolu antrenörlere öğrenciler büyük bir ilgi gösteriyor. Okulları gezerek form dağıtan ve öğrencilere görsel tarama yapan antrenörler, sporda başarı çıtasını yükseltmek ve daha fazla gence ulaşmak için dört koldan çalışmalarına devam ediyor. Büyük ilgi toplayan bu çalışma okullarda yetenekli sporcuları, sevdikleri ve yeteneği olduğu spor dalı tespit edildikten sonra o alana yönlendiriliyorlar.
Bu kapsamda Karaman Merkez Anadolu Lisesi ve Makbule Orman Ortaokulunda badminton branşında yetenek taramasında geçen öğrenciler, haftada iki gün Pazartesi ve Perşembe günleri Merkez Anadolu Lisesi Spor Salonunda, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri ise Yunus Emre Spor Salonu’nda badminton antrenörleri eşliğinde çalışmalarına devam ediyorlar.
Okullarda yapılan yetenek taramalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan antrenörlerimiz farklı okullarda ve farklı branşlarda yetenekli sporcu keşfetmeye devam ediyor. Amacımız,  spor yeteneği olan öğrencilerin tespit edilerek yetenekli oldukları spor branşlarına kanalize etmektir” dedi.
Kısacık, Karaman’da spor alt yapısını geliştirmek, yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmak ve Milli takımlarımızın alt yapısına katkı sağlamak için Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak çalışmalarımız aralıksız devam edecektir diye konuştu.