Karaman’da Semt Spor Sahalarının Sayısı Artıyor

Karaman’da Semt Spor Sahalarının Sayısı Artıyor
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan "5 farklı mahalleye daha 8 yeni semt sahası yapacaklarını söyledi.
Karaman Belediyesi, son yıllarda gerçekleştirdiği spor yatırımlarına bu yıl yenilerini ekliyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan "5 farklı mahalleye daha 8 yeni semt sahası yapacaklarını söyledi. 
Spor alanlarında gençlerin ve çocukların sportif faaliyetler içerisinde yer alarak toplumsal hayata daha etkin bir şekilde katılabilmelerini amaçlayan Karaman Belediyesi, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliğinde, semt spor sahaları ile şehrin dört bir yanında, her kesimden vatandaşın sporla buluşturmaya devam ediyor. Daha önce Çeltek, Mümine Hatun, Üniversite, Hürriyet ve Tapduk Emre Mahallelerine 7 Semt spor sahası yapan belediye, 2016 yılı programına aldığı Yunuskent, Gevher Hatun, Ziya Gökalp, Şeyh Edebali, Yenişehir ve Piri Reis Mahallesi’ne de futbol, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan 8 semt spor sahası yapacak. Çalışmalar Nisan-Mayıs aylarında başlayacak ve kısa süre içerisinde tamamlanacak. 
Sporu kentin geneline yaymak, herkesin yaşadığı yerde spor yapmasını sağlamak için Semt spor sahalarını önemsediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen Karamanımızın önemli bir ihtiyacı olan spor alanları oluşturmak için kolları sıvadık. Spor Toto Teşkilatı ile birlikte birçok mahalleye Semt Spor Sahaları yapıyoruz. Semt spor sahaları ile özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak kalarak spor yapabilecekleri alanlara kavuşuyorlar. Geçen yıl 5 farklı mahallede 7 semt spor sahasını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk. 2016 yılında da Yunuskent, Gevher Hatun, Ziya Gökalp, Şeyh Edebali, Yenişehir ve Piri Reis mahallelerinde 3 futbol, 4 basketbol ve 1 voleybol olmak üzere 8 adet yeni semt sahası yapacağız. Bizler her zaman bütün spor dallarına ve sporcuya destek olduk. Olmaya da devam edeceğiz" dedi.