Karaman’da Malazgirt Zaferi'nin 945. Yıl Dönümü Kutlandı

Karaman’da Malazgirt Zaferi'nin 945. Yıl Dönümü Kutlandı
Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Malazgirt Zaferinin 945’nci yılı dolayısıyla bir program düzenlendi.

Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Mustafa Akgündüz, antrenörler, gençlik liderleri, gönüllü gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İmamı Azam Camii müezzini Yusuf Mavi’nin Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Akgündüz,” Tarihimiz birçok şanlı zafere sahiptir. Tarih sadece salonlarda toplanıp olup bitenleri anlatmaktan ibaret değildir. Tarihin asıl gayesi gerekli dersleri çıkarmaktır. Dinimizi alet ederek terörizm faaliyetlerinde bulunan ve diğer terör örgütlerine karşı ve özellikle de bu terör örgütlerini bir maşa olarak kullanan Dünyanın Karanlık Emperyal güçlerine karşı Malazgirt ruhunun aynen hep devam ettiğini belirtmek istiyorum. Yine 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi sonrasında meydanları boş bırakmayan değerli personelimize Malazgirt ruhunu diri tuttukları için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Malazgirt Zaferimizin 945. Yılını kutluyor, Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu. 
Yapılan konuşmanın ardından Malazgirt Zaferini anlatan sinevizyon gösterileri ile devam eden programda gençlik merkezi üyesi Mehmet Ercan’ın seslendirdiği Malazgirt şiiri ve gençlik merkezi müzik eğitmenleri Hakkı Küçükşen, Harun Akbaş, İsmail Hakkı Keçeci, gönüllü gençler Melih Kurtoğulları ve Esra Akpınar tarafından hazırlanan müzik dinletileri büyük beğeni topladı.
Duygu dolu anların yaşandığı program, gelen misafirlere Alparslan’ın Malazgirt Savaşı Öncesi Askerlerine Hitaben Konuşmasının dağıtılması ile son buldu.