Karaman’da Güçlü Bilekler Belirlendi

Karaman’da Güçlü Bilekler Belirlendi
Karaman’da, gençler ve büyükler bilek güreşi il birinciliği müsabakaları düzenlendi. Yarışmaya toplam 50 sporcu katılım gösterdi.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi il temsilciliği tarafından düzenlenen gençler ve büyükler bilek güreşi il birinciliği yarışması 50 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Yunus Emre Spor Salonu’nda 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, +80 ve +100 kg’da gerçekleştirilen müsabakalarda sporcular kilolarında birinci olabilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Müsabakalar sonunda sol kolda 50 kiloda Kemal Pınar, 60 kiloda Hanifi Doğan, 65 kiloda Gürkan Çelik, 70 kiloda Nebi Çiftçi, 80 kiloda Hüseyin Yuvan, +80 kiloda İbrahim Ay, +100 kiloda Tolga Tunç şampiyon oldu. Sağ kolda ise 50 kiloda Kemal Pınar, 60 kiloda Erdem Demirel, 65 kiloda Seyithan Çiftçi, 70 kiloda Nebi Çiftçi, 80 kiloda Samet Alkan, +80 kiloda Yasin Uysal, 90 kiloda İbrahim Ay ve +100 kiloda Tolga Tunç şampiyon olan sporcular oldu.  Kilolarında birinci olan sporcular, Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonasına katılacak.

Müsabakalara katılan engelli sporcu Kemal Pınar'da rakibini yenerek salondakilerin alkışını aldı. Pınar, "Bilek güreşi müsabakalarına katılarak engelli olmanın spora engel olmayacağını göstermek için geldim. 50 kiloda katıldığım müsabakada başarılı olarak birinci oldum. Yenilsem de buradan yine mutlu bir şekilde ayrılacaktım. Önemli olan benim için burada bu müsabakada yer almaktı. Benim gibi engelli kardeşlerim de korkmasınlar isterlerse her şeyi yapabilirler” diye konuştu.

Karaman Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Milli Takım Antrenörü Ahmet Tunç, amaçlarının ata sporu olan bilek güreşini gençlere sevdirmek olduğunu söyledi. Tunç “2017-2018 sezonunda düzenlediğimiz bilek güreşi şampiyonasına 50 kişi katıldı. Karaman’da bilek güreşinde çok büyük yetenekler var. Bu yarışmaları daha sık düzenleyip yetenekli arkadaşlarımızı daha da başarılı bir hale getirmek istiyoruz. Bu şekilde ilimizde bulunan cevherleri de keşfederek Türk sporuna kazandırmış oluruz. Bizler ilimizde milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan ve millet sevgisi taşıyan yürekli ve bileği güçlü ideal gençler yetişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Mustafa Akgündüz, Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Ahmet Tunç, bilek güreşi hakemleri Sabri Bolat, Bülent Yüce ve Bülent Serecan tarafından verildi.