Karaman’da Enerji Üretim Ve İletim Tesisleri Alanları Kiraya Verilecek

Karaman’da Enerji Üretim Ve İletim Tesisleri Alanları Kiraya Verilecek
Karaman’da mülkiyeti İl Özel İdaresine ait ve imar planında enerji üretim ve iletim tesisleri alanı olarak planlanan 10 adet arsanın ihaleye çıkarılacağı bildirildi.Valilikten yapılan açıklamada, "Türkiye’de güneş enerjisi potansiyelinin...

Karaman’da mülkiyeti İl Özel İdaresine ait ve imar planında enerji üretim ve iletim tesisleri alanı olarak planlanan 10 adet arsanın ihaleye çıkarılacağı bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, "Türkiye’de güneş enerjisi potansiyelinin en yüksek olduğu illerin başında gelen Karaman’da, yapılan incelemeler ve çalışmalarla birlikte Mevlana Kalkınma Ajansının desteğiyle mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Kocadüz mevkiinde bulunan ve 10 bin metrekarelik bir alan da kurulu gücü 500 KW gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurulması çalışmaları başlatılmıştı. Önümüzdeki günlerde tesis tamamlanacak olup, TEDAŞ kabulünden sonra santral enterkonnekte sisteme bağlanıp elektrik üretmeye başlayacaktır. Yürütülen çalışmalar sonrasında enerji üretimi konusunda İl Özel İdaresinin öncülüğünü yaptığı güneş enerjisi santrali projesi kapsamında, enerji üretim ve iletim tesisleri alanı olarak planlanan arsalar bölgede yatırım yapmak isteyen firmalara yeni fırsatlar sunacak. Bölgede yatırım yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler şartların haiz olması durumunda enerji santrallerinin kurulacağı arsaları 25 yıllığına kiralayabilecek. Lisanlı ve lisansız güneş enerji santrali projeleri için İl Özel İdaresine ait parselde yaklaşık 950 bin metrekarelik alan ayrılmıştır. Yatırım yapmak isteyen firmalar için Kocadüz Mevkiinde Kurulu bulunan ve mülkiyeti Karaman İl Özel İdaresine ait ve imar planında enerji üretim ve iletim tesisleri alanı olarak planlanan arsalar, 7 Nisan Salı günü, Karaman İl Genel Meclisi İl Encümeni Toplantı salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereği açık artırma usulü ile ihale edilerek bölgede güneş enerjisi santrali kurmak isteyen yatırımcı firmalara 25 yıllığına kiralanacaktır" denildi.