Karaman’da Amatör Spor Haftası Kutlamaları Başladı

Karaman’da Amatör Spor Haftası Kutlamaları Başladı
Karaman’da, Amatör Spor Haftası etkinlikleri Atatürk Spor Kompleksi Kemal Kaynaş Stadyumu’nda düzenlenen törenle başladı.

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri Atatürk Parkı önünden Atatürk Spor Kompleksi Kemal Kaynaş Stadyumuna yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. 
Kemal Kaynaş Stadyumu’nda düzenlenen törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Türkiye'de amatör spor adına önemli bir gün yaşanmaktadır. Bakanlığımızca geleneksel olarak her yıl Ekim ayı içerisinde ’Amatör Spor Haftası’ adı altında faaliyetler düzenlenmektedir. Bu faaliyetler ile çocuk ve gençlerimizin spora teşvik edilmesi, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır. Spor hayatımızın su gibi, ekmek gibi vazgeçilmez bir olgusu olmalıdır. Sporun yaşı yoktur. Daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak isteyen herkesi ama herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Etkinliklerimiz 9-15 Ekim tarihleri arasında bilardo, masa tenisi, hentbol, atletizm, güreş, hentbol ve voleybol branşlarında yapılacak müsabakalarla devam edecek. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu. 
Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüşe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, KMÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Veysel Göktekin, Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Celalettin Özcan, Karaman GHSİM Şube Müdürleri, Amatör Spor Kulüp temsilcileri, antrenör ve sporcular katıldı.