Karaman’da 93 köy yolu ulaşıma kapandı

Karaman’da 93 köy yolu ulaşıma kapandı
Karaman’da yoğun kar yağışı nedeniyle 93 köy yolu ulaşıma kapandı.

Dün başlayan ve aralıklarla sabaha kadar devam eden kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle şehirlerarası yollarda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. İç Anadolu’yu güneye bağlayan Sertavul Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve buzlanma sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bölge trafik ekipleri bu güzergahta seyreden küçük araçların zincirsiz halde seyretmelerine izin vermezken, büyük araçları ise yakıt istasyonlarında bekletiyor. Karaman İl Özel İdaresine bağlı ekipler de yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını biran önce açabilmek için var gücüyle çalışıyor.  

  Yetkililer, Karaman merkez başta olmak üzere Kazımkarabekir ile Ayrancı ilçelerine bağlı toplam 93 köy yolunun kapalı olduğunu bildirdi. İl Özel İdaresine ait 7 ekip, kar nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

  Karaman Belediyesi ise, kar yağışı nedeniyle oluşan buzlanmada sürücülerin daha dikkatli olmalarını, vatandaşların da mümkün olduğunca toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını istedi.