Karaman’da 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Karaman’da 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Karaman’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen kutlama programına Karaman Valisi Murat Koca’da katıldı. Burada bir konuşma yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan...

Karaman’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen kutlama programına Karaman Valisi Murat Koca’da katıldı. Burada bir konuşma yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, hekimlik mesleğinin zor, uzun ve yoğun bir eğitim süreci gerektirdiğini belirtti.
Hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Erenoğlu, "Bu mesleğin bir ferdi olarak ülkemizde ve dünyada hekim olmanın ne denli zor olduğunu biliyoruz. Hele de uzman hekim olmak için zor, yoğun ve 6 yıllık bir eğitim sürecinin ardından neredeyse bir o kadar da uzmanlık eğitimi alınması gerekir. Sadece eğitim sırasında değil, sonrasında da, hekimlik mesleğinin icra edilmesinde büyük fedakarlıklar gerektirir. Mesaisi 7 gün, 24 saat süren hekimlerin tatili, eğlencesi, hatta ailelerine ayırdıkları zaman bile tamamen kendisinden şifa bekleyen insanların ihtiyaçlarına göre belirlenir. Değerli sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramlarını kutluyor, mesleklerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Murat Koca ve protokol üyeleri başarılı personele teşekkür plaketi verdi. Program kesilen pasta ve çekinilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.